Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Button a lágy gumikkal küszködött

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Button a lágy gumikkal küszködött

Habár összességében elégedett a McLaren pénteki tempójával, Jenson Button az első szabadedzéseket követően elárulta, a Pirelli lágy keverékű abroncsaival küszködött kissé pénteken.


Habár összességében elégedett a McLaren pénteki tempójával, Jenson Button az első szabadedzéseket követően elárulta, a Pirelli lágy keverékű abroncsaival küszködött kissé pénteken.

A brit a hetedik pozícióban zárta a napot, és elmondása szerint a kemény keveréken jól viselkedett az MP4-26-os versenygép.

„Délelőtt megtettünk néhány remek etapot, a délutánt pedig a másodlagos abroncsokkal kezdtük meg – az autó igazán jól működik a kemény keveréken” – mondta a McLaren versenyzője.

„Kipróbáltunk néhány dolgot, volt, ami működött, volt, ami nem, de szerintem sikerült megérteni a másodlagos abroncsokat. Az opciós gumikkal viszont nagyon küszködtünk. Az első körben nem tudtam bánni velük, sőt, valójában egyáltalán nem. Kevés üzemanyaggal és hosszú etapon sem volt meg a tempó.”

„Furcsa, hogy ezzel az egyensúllyal nem működtek a lágy gumik.”

Button ezzel együtt optimistán várja a folytatást, hiszen úgy érzi, még az időmérő előtt sikerül megoldást találni a problémákra.

„Ismerjük ennek néhány okát, illetve tudjuk, mit kell tennünk, hogy javítsunk néhány problémán, pénteken viszont egyszerűen nem volt elég időnk.”

„Az autó jól működik itt, és egész évben sikerült működésre bírni a lágy gumikat, szóval biztos vagyok benne, hogy ezúttal is sikerül majd.”

„Az autó egész nap jónak tűnt, és nagyon elégedett voltam a balansszal. Sőt, sokkal jobbnak éreztem, mint néhányszor a múltban, szóval jó formában vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!