Button: A McLaren képes lesz a visszavágásra - F1VILÁG.HU

Button: A McLaren képes lesz a visszavágásra

HIRDETÉS

Jenson Button meg van győződve arról, hogy mind ő, mind pedig csapata harcba tud szállni a vb-címért a szezon hátralévő részében, jóllehet az elmúlt versenyeken egyértelművé vált, hogy a Red Bull és a Ferrari elhúzott a többiektől.


Jenson Button meg van győződve arról, hogy mind ő, mind pedig csapata harcba tud szállni a vb-címért a szezon hátralévő részében, jóllehet az elmúlt versenyeken egyértelművé vált, hogy a Red Bull és a Ferrari elhúzott a többiektől.

A McLaren számára borzalmasan sikerült a hétvégi Magyar Nagydíj. Button csak négy pontot szerzett hetedik helyével, míg csapattársa, Lewis Hamilton egy váltóhiba miatt kiesett, így a wokingiak mindkét bajnokságban elvesztették vezető pozíciójukat a Red Bullal szemben.

A bajnokság azonban hihetetlenül szoros, az első öt versenyzőt mindössze csak húsz pont választja el egymástól, így a sorrend egy futam alatt is hatalmasat változhat, mivel az idei évtől már huszonöt pont jár a győzelemért.

„A vasárnapi Magyar Nagydíjon elért eredményem ellenére is csak tizennégy ponttal vagyok az éllovas mögött, ami olyan hat pontnak felel meg a régi pontrendszerben, szóval még minden lehetséges” – mondta a világbajnoki címvédő.

„Fantasztikus, hogy az idei évben már két győzelmet és három dobogós helyezést szereztem, melynek köszönhetően továbbra is harcban vagyok a bajnoki címért. Ezért is csatlakoztam ehhez a csapathoz.”

„Lewis és én egyaránt harcba vagyunk a végső győzelemért, még akkor is, ha az elmúlt néhány futam nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, mivel kevésbé feküdtek ezek a versenypályák autóinknak, mint a korábbiak.”

„Azonban tisztában vagyunk azzal, hogy rengeteg dolgunk van még, hogy csökkentsük a különbséget. Viszont egy cseppet sem aggódom, mert ismerem a csapat erősségeit, és meggyőződésem, hogy vissza fogunk vágni.”

A McLaren a tervek szerint az augusztus végén megrendezésre kerülő Belga-, és az azt követő Olasz Nagydíjra egy kisebb javítócsomaggal készül, hogy megerősítse versenygépet a gyors versenypályákra, ahol kifinomult F-csatornájának köszönhetően nem lesznek gondjai.

„Magabiztosan várom Spát és Monzát, illetve biztos vagyok abban is, hogy a tengerentúli versenyeken még többet ki fogunk majd tudni hozni az autónkból” – magyarázta.

Hirdetés

„Vetve egy pillantást a bajnoki tabellára, és látva, hogy milyen szoros az élmezőny, tisztában vagyunk azzal, hogy minden egyes pont segíthet végső célunk elérésében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!