Button: A McLaren képes lesz a visszavágásra

Jenson Button meg van győződve arról, hogy mind ő, mind pedig csapata harcba tud szállni a vb-címért a szezon hátralévő részében, jóllehet az elmúlt versenyeken egyértelművé vált, hogy a Red Bull és a Ferrari elhúzott a többiektől.


Jenson Button meg van győződve arról, hogy mind ő, mind pedig csapata harcba tud szállni a vb-címért a szezon hátralévő részében, jóllehet az elmúlt versenyeken egyértelművé vált, hogy a Red Bull és a Ferrari elhúzott a többiektől.

A McLaren számára borzalmasan sikerült a hétvégi Magyar Nagydíj. Button csak négy pontot szerzett hetedik helyével, míg csapattársa, Lewis Hamilton egy váltóhiba miatt kiesett, így a wokingiak mindkét bajnokságban elvesztették vezető pozíciójukat a Red Bullal szemben.

A bajnokság azonban hihetetlenül szoros, az első öt versenyzőt mindössze csak húsz pont választja el egymástól, így a sorrend egy futam alatt is hatalmasat változhat, mivel az idei évtől már huszonöt pont jár a győzelemért.

„A vasárnapi Magyar Nagydíjon elért eredményem ellenére is csak tizennégy ponttal vagyok az éllovas mögött, ami olyan hat pontnak felel meg a régi pontrendszerben, szóval még minden lehetséges” – mondta a világbajnoki címvédő.

„Fantasztikus, hogy az idei évben már két győzelmet és három dobogós helyezést szereztem, melynek köszönhetően továbbra is harcban vagyok a bajnoki címért. Ezért is csatlakoztam ehhez a csapathoz.”

„Lewis és én egyaránt harcba vagyunk a végső győzelemért, még akkor is, ha az elmúlt néhány futam nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, mivel kevésbé feküdtek ezek a versenypályák autóinknak, mint a korábbiak.”

„Azonban tisztában vagyunk azzal, hogy rengeteg dolgunk van még, hogy csökkentsük a különbséget. Viszont egy cseppet sem aggódom, mert ismerem a csapat erősségeit, és meggyőződésem, hogy vissza fogunk vágni.”

A McLaren a tervek szerint az augusztus végén megrendezésre kerülő Belga-, és az azt követő Olasz Nagydíjra egy kisebb javítócsomaggal készül, hogy megerősítse versenygépet a gyors versenypályákra, ahol kifinomult F-csatornájának köszönhetően nem lesznek gondjai.

„Magabiztosan várom Spát és Monzát, illetve biztos vagyok abban is, hogy a tengerentúli versenyeken még többet ki fogunk majd tudni hozni az autónkból” – magyarázta.

„Vetve egy pillantást a bajnoki tabellára, és látva, hogy milyen szoros az élmezőny, tisztában vagyunk azzal, hogy minden egyes pont segíthet végső célunk elérésében.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!