Button a McLaren stratégiai döntését dicséri

Jenson Button úgy gondolja, hogy nem állhatott volna fel a dobogóra a szezonzáró Brazil Nagydíjon, ha csapata nem vált stratégiát, és nem teszi fel autójára a közepes keverékű abroncsokat a futam felénél járva.


Jenson Button úgy gondolja, hogy nem állhatott volna fel a dobogóra a szezonzáró Brazil Nagydíjon, ha csapata nem vált stratégiát, és nem teszi fel autójára a közepes keverékű abroncsokat a futam felénél járva.

A McLaren brit versenyzője a negyedik helyen haladt Fernando Alonso és csapattársa, Lewis Hamilton közé beékelődve, és tempója egyre csökkent a lágy keverékeken, így azzal, hogy a tervezettnél korábban közepes gumikra váltott, nagyban nőttek az esélyei.

Button a verseny második felében két közepes szett gumit használt el, mellyel lehetősége nyílt arra, hogy befogja, majd megelőzze Alonsót, így egy dobogós helyezéssel búcsúztathatta az idei évet.

„Nem volt meg a megfelelő sebességem a lágy gumikon, így két szett használt gumival futottam a verseny második felében, és működött” – mondta az egykori világbajnok.

„A Ferrari szenvedett a keményebb keverékeken, így lehetőségem nyílt arra, hogy befogjam, majd meg is előzzem Alonsót. Minden egyes kör olyan volt, mint egy kvalifikációs mért kör, boldog vagyok, magabiztosan várom a következő szezont.”

Button a verseny elején egy igen kemény csatában veszítette el harmadik helyét Alonsóval szemben, aki a külső íven ment el mellette. A McLaren pilótája azonban elmondta, hogy kénytelen volt átadni helyét ellenfelének, mert törmelék volt a pályán.

„Fernando nagyon közel volt az ötös kanyar kijáratánál, én voltam elöl, és általában elég könnyű blokkolni a mögötted haladót a hatos íven” – magyarázta. „Hátranéztem, hogy pontosan hol van, aztán előrenéztem, és rengeteg törmeléket láttam a belső íven.”

„Nem akartam áthajtani a törmeléken, nehogy gondot okozzon, így visszavettem, de nem tudtam balra menni, mert már ott volt, így el kellett vennem és be kellett sorolnom mögé.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!