Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Button a McLaren stratégiai döntését dicséri

Jenson Button úgy gondolja, hogy nem állhatott volna fel a dobogóra a szezonzáró Brazil Nagydíjon, ha csapata nem vált stratégiát, és nem teszi fel autójára a közepes keverékű abroncsokat a futam felénél járva.


Jenson Button úgy gondolja, hogy nem állhatott volna fel a dobogóra a szezonzáró Brazil Nagydíjon, ha csapata nem vált stratégiát, és nem teszi fel autójára a közepes keverékű abroncsokat a futam felénél járva.

A McLaren brit versenyzője a negyedik helyen haladt Fernando Alonso és csapattársa, Lewis Hamilton közé beékelődve, és tempója egyre csökkent a lágy keverékeken, így azzal, hogy a tervezettnél korábban közepes gumikra váltott, nagyban nőttek az esélyei.

Button a verseny második felében két közepes szett gumit használt el, mellyel lehetősége nyílt arra, hogy befogja, majd megelőzze Alonsót, így egy dobogós helyezéssel búcsúztathatta az idei évet.

„Nem volt meg a megfelelő sebességem a lágy gumikon, így két szett használt gumival futottam a verseny második felében, és működött” – mondta az egykori világbajnok.

„A Ferrari szenvedett a keményebb keverékeken, így lehetőségem nyílt arra, hogy befogjam, majd meg is előzzem Alonsót. Minden egyes kör olyan volt, mint egy kvalifikációs mért kör, boldog vagyok, magabiztosan várom a következő szezont.”

Button a verseny elején egy igen kemény csatában veszítette el harmadik helyét Alonsóval szemben, aki a külső íven ment el mellette. A McLaren pilótája azonban elmondta, hogy kénytelen volt átadni helyét ellenfelének, mert törmelék volt a pályán.

„Fernando nagyon közel volt az ötös kanyar kijáratánál, én voltam elöl, és általában elég könnyű blokkolni a mögötted haladót a hatos íven” – magyarázta. „Hátranéztem, hogy pontosan hol van, aztán előrenéztem, és rengeteg törmeléket láttam a belső íven.”

„Nem akartam áthajtani a törmeléken, nehogy gondot okozzon, így visszavettem, de nem tudtam balra menni, mert már ott volt, így el kellett vennem és be kellett sorolnom mögé.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!