Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Button: A McLaren újabb vb-címhez segíthet

Jenson Button, a McLaren Mercedes világbajnok versenyzője elárulta, az a tény, hogy csapata szinte biztosan képes versenyképes autót biztosítani számára a jövőben, kulcsfontosságú tényező volt, amikor szerződésének meghosszabbításáról tárgyaltak.


Jenson Button, a McLaren Mercedes világbajnok versenyzője elárulta, az a tény, hogy csapata szinte biztosan képes versenyképes autót biztosítani számára a jövőben, kulcsfontosságú tényező volt, amikor szerződésének meghosszabbításáról tárgyaltak.

A McLaren október elején jelentette be, hogy Button kontraktusát több évvel meghosszabbították, így a brit versenyző 2013-ban még egész biztosan a wokingi gárdát erősíti majd. Sőt, a csapatot irányító Martin Whitmarsh Indiában elszólta magát, hiszen a BBC-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, nagyon örül, hiszen még legalább három évig élvezhetik a közös munka gyümölcsét.

Mint ismert, a McLaren által kiadott hivatalos közleményben nem határozták meg pontosan, mennyi időre is szól az együttműködés.

Button az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva elmondta, bízik abban, hogy hamarosan újabb világbajnoki címet szerezhet – ezúttal azonban már a brit csapat színeiben.

„Nagyon bízom abban, hogy segíthetek ennek a csapatnak az előrelépésben, és hogy meg tudják adni számomra mindazt, amire szükségem van ahhoz, hogy újra a világbajnoki címért harcoljak” – fogalmazott a 2009-es év legjobbja.

„Hogy ezt más csapat meg tudná-e tenni, arról fogalmam sincs, mint ahogy azt sem tudom, a körülmények jobbak lennének-e egy más alakulatnál. Azzal viszont tisztában vagyok, hogy mit kapok meg itt, és az véresen jó.”

„Minden évben harcolhatok a bajnoki címért ezzel a csapattal. Nagyon gyorsan beilleszkedtem és másfél év után már igazán otthon érzem magam a McLarennél.”

„Nagyon fontos, hogy a megfelelő emberek vegyenek körül. A Hondánál is úgy éreztem, hogy ez megadatik számomra, élveztem a versenyzést annál a csapatnál is, még ha elég sok időbe is telt, mire megnyertük a bajnokságot.”

„A Hondánál, illetve a Brawnnál is azt éreztem, hogy része vagyok a csapatnak. Szóval amikor úgy döntöttem, hogy vállalom a kihívást és a McLarenhez szerződöm, elég sokkoló volt, de nagyon gyorsan beilleszkedtem. Értékelik a véleményem, ami nagyon fontos, mert szeretnék magam köré építeni egy autót, ami szépen muzsikál alattam. Eddig csupán egyszer történt ez meg F1-es pályafutásom alatt, az pedig az előző csapatomnál volt.”

Button hozzátette, beállítások tekintetében ő, valamint csapattársa, Lewis Hamilton általában hasonló utat járnak be, viszont vezetési stílusuk különbözik egymástól.

„Lewis egy kicsit talán agresszívabban támadja a kanyarok bejáratait, viszont az én autóm mindig jól működik majd alatta, mint ahogy az övé is jól üzemel alattam. Az idei autónak sokkal jobb a stabilitása, különösen a kanyarbejáratnál. Szeretem, ha megvan az önbizalom, amikor behajtok egy kanyarba. Egyszerűen jobban fekszik nekem. Nem hinném, hogy ez a gumikon múlik, ez az autó érdeme.”

„A szezon nagy részében – de főként a későbbi szakaszában – Lewisszal hasonló irányba mentünk el beállítások tekintetében, és majdhogynem ugyanolyan autóval versenyeztünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!