Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Button: A McLaren vissza fog vágni

Azt követően, hogy csalódást keltő eredményt ért el legutóbb, Isztambulban, a McLaren versenyzője, Jenson Button reméli, hogy Spanyolországban ismét a győzelemért harcolhatnak majd.


Azt követően, hogy csalódást keltő eredményt ért el legutóbb, Isztambulban, a McLaren versenyzője, Jenson Button reméli, hogy Spanyolországban ismét a győzelemért harcolhatnak majd.

A 2009-es év világbajnoka hatodikként ért célba Törökországban, miközben csapattársa, Lewis Hamilton negyedik lett – három héttel azután, hogy Kínában győzni tudott.

Button mindazonáltal elmondta, nagyon bízik abban, hogy csapata visszatalál a helyes útra, és a legújabb fejlesztések megfelelően működnek majd Barcelonában.

„Tudom, hogy ez a csapat miképp reagál – meggyőződésünk, hogy képesek leszünk felvenni a tempót és a kívánt megbízhatóságot a tervezett fejlesztéseknek köszönhetően, szóval magabiztos vagyok, hogy ez a két fontos faktor rendelkezésünkre áll majd Barcelonában” – mondta Button.

„Mindig kifejlesztünk új megoldásokat és tudom, hogy tervezőink keményen dolgoznak minden téren, hogy olyan helyzetben legyünk, melyben további versenyeket nyerhetünk.”

Button a versenyzők többségével ellentétben három bokszkiállással teljesítette az isztambuli futamot, ám elmondása szerint taktikai hibát követtek el akkor, amikor az első etap végén a szükségesnél korábban álltak ki kerékcserére.

„Azt hiszem, tisztességes eredmény volt kilátásban, de szenvedtem egy kicsit, amikor a csapat megpróbált némi tiszta levegőt nyújtani nekem, tehát a gumik élettartama szempontjából kissé korán álltam ki a bokszba.”

„Ráadásul forgalomba kerültem, aztán ez a szükségesnél korábbi bokszkiállás az utolsó etapomra is hatással volt, ami azt jelentette, hogy nagyon szenvedtem a tempóval a gumik miatt, amik már egyáltalán nem a legjobbat nyújtották.”

„Ez kiábrándító, mert a cockpitből nézve semmit sem csináltam rosszul – tisztán vezettem, erős versenyt futottam és vigyáztam a gumikra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!