Button a nyomás miatt bukhatja el a vb-címet

Felipe Massa szerint Jenson Buttonnak sürgősen össze kell kapnia magát, ha nem akarja elveszíteni a bajnoki címet, miután az utóbbi időben csúnyán visszaesett a teljesítménye, ami a rá nehezedő egyre nagyobb nyomás következménye lehet.

Felipe Massa szerint Jenson Buttonnak sürgősen össze kell kapnia magát, ha nem akarja elveszíteni a bajnoki címet, miután az utóbbi időben csúnyán visszaesett a teljesítménye, ami a rá nehezedő egyre nagyobb nyomás következménye lehet.

Azt követően, hogy az első hét futamból hatot megnyert, a brit pilóta az elmúlt öt versenyen még csak a dobogóra sem állhatott fel, és csak annak köszönheti, hogy még 16 pont az előnye, hogy ellenfelei nem tudták kihasználni lehetőségeiket.

Massa, aki júliusi balesete óta otthonában lábadozik, úgy véli, hogy a bajnokság még teljesen nyitott, és Buttonnak mielőbb meg kell tanulnia kezelni a rá nehezedő egyre nagyobb nyomást, ha meg akarja szerezni a vb-címet.

“Vegyük csak az én tavalyi esetemet. Hat ponttal voltam lemaradva Hamilton mögött, mikor a szezonzáró Brazil Nagydíjra érkeztem, és kis híján megnyertem a bajnokságot” – mondta a brazil pilóta a The Guardiannak.

“Az csak egy verseny volt. Rubensnek viszont öt futama van arra, hogy ledolgozza 16 pontos hátrányát. Óriási esélye van annak, hogy ez sikerülni fog. De minden azon múlik, hogy miként teljesít Jenson. Ha tovább folytatja mélyrepülését, az nagy segítség lehet Rubensnek.”

“Azt gondolom, hogy Jenson teljesítménye a nyomás miatt romlott le. Ez lehet az egyedüli magyarázat erre.”

“A szezon kezdetén minden rendben volt, könnyedén aratta a győzelmeket. Egy új csapattal versenyzett, és az első hét futamból hatot megnyert. Ez pedig teljesen más, mintha keményen kellett volna küzdenie a bajnokságban. Most másfajta nyomással kell megbirkóznia.”

“Az első versenyeken közel fél másodperccel volt gyorsabb, mint a többiek. Ha az ember könnyed győzelmet arat, nem érzi a nyomást. De most már sokkal nehezebb a dolga. Azt gondolom, hogy az esélyesség terhe igen erősen kihatott a teljesítményére, így meg kell tanulnia jobban kezelni azt, mert ha ez nem sikerül neki, akkor nem lesz világbajnok.”

Arra a kérdésre, hogy a négy nagy esélyes (a Brawn és a Red Bull duója) közül kinek szurkol, Massa nem meglepő módon így felelt: “Nehéz más versenyzőről beszélni. Ismerem Jensont, de nem olyan jól. De természetesen Rubensnek szurkolok. Brazil, és jó barátom.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS