Button: A problémák csak összekovácsolnak minket

Jenson Button szerint idei problémái keményebb munkára sarkallják csapatát, a McLaren Mercedest, ez pedig mindenképpen hasznukra válhat majd a jövőben.


Jenson Button szerint idei problémái keményebb munkára sarkallják csapatát, a McLaren Mercedest, ez pedig mindenképpen hasznukra válhat majd a jövőben.

A patinás angol istálló kiábrándító idényt teljesít a Forma-1-ben: jelenleg csupán hatodik az összetettben, két ponttal van lemaradva a Force Indiától a konstruktőri tabellán.

A McLaren problémáit főképp az okozza, hogy a tavalyi, meglehetősen versenyképes szezon után a gárda alaposan átszabta versenyautóját, mely nem a várakozásoknak megfelelően teljesít.

Jenson Button, az alakulat angol pilótája azonban úgy véli, a kemény munka előbb-utóbb megtérül majd.

„Azt gondolom, nekünk, versenyzőknek ez egy nehéz idény” – idézi a 2009-es év világbajnokának szavait a Motorsport-Magazin.com című német szaklap. „A McLarentől azt szoktuk meg, hogy az élen harcol, minden versenyen a győzelmekért és a dobogós helyekért. Ha ez nem sikerül, az mentálisan nagyon nehéz.”

A mezőny legrutinosabb versenyzője meg van győződve arról, a McLaren idei küszködése komoly fegyvertény lehet majd a csapat számára jövőre.

„Korábban is voltak már nehéz idényeim, szóval tudom, milyen kemény tud ez lenni – a McLarennel viszont ez nem sűrűn történik meg. Szóval úgy gondolom, ez csapatként segít nekünk, mert tudjuk, ilyen nehéz helyzetben hogyan kell koncentrálni minden apró részletre. Megpróbálunk minden századmásodpercet kihozni az autóból, mert tudjuk, hogy ezzel például beverekedhetjük magunkat a Q3-ba.”

„Úgy érzem, hogy ez csapatként tényleg segíteni fog bennünket a jövőben. Ha versenyképes autónk lesz, készen fogunk állni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!