Button a problémák ellenére is optimista

Annak ellenére, hogy a második szabadedzést a pálya széléről volt kénytelen figyelemmel kísérni, Jenson Button optimistán várja a Szingapúri Nagydíj hátralévő részét, jóllehet tisztában van azzal, hogy kemény küzdelem vár rájuk.


Annak ellenére, hogy a második szabadedzést a pálya széléről volt kénytelen figyelemmel kísérni, Jenson Button optimistán várja a Szingapúri Nagydíj hátralévő részét, jóllehet tisztában van azzal, hogy kemény küzdelem vár rájuk.

A McLaren brit versenyzője szélesen vette a tizennégyes ívet a második edzés felénél járva és bár el tudta kerülni a fallal való ütközést, sebességváltója beragadt, így a pálya szélére kényszerült.

Button tudja, hogy komoly veszteség számára, hogy nem tudta kipróbálni a hosszú etapok alatt a szuperlágy gumikat, mégis optimista a hétvége hátralévő részével kapcsolatban.

„Rövid nap volt számomra a mai, de érdekes volt mások időeredményeit figyelni, és nézni őket a pályán. Véleményem szerint rengeteg hasznos információ van a birtokunkban” – magyarázta Button.

„A pozitívumokat kell magunkkal vinnünk. A beállításokkal nem tudtunk úgy haladni, ahogy szerettünk volna, de úgy vélem, tudjuk, merre kell mennünk ezen a téren.”

„Amiatt viszont csalódott vagyok, hogy nem tudtam kipróbálni a szuperlágy gumikat hosszú etapok alatt, ugyanis mindenki ezen a gumin fog szenvedni a nagy túlmelegedés miatt.”

Button azt is elmondta, hogy szerinte nagyon nehéz lesz az első sorba bejutniuk a holnapi időmérőn, látva a Red Bull Racing kiváló formáját, ráadásul Fernando Alonso is kiválóan teljesített, különösen a hosszú etapok alatt.

„Az élre állni? Nagyon nehéz lesz” – mondta. „A Red Bull nagyon gyors egy kör alatt, és Fernando is ott van, ráadásul hosszú etapjai is kimagaslóak voltak, ami további probléma lehet számunkra, főleg a versenyen.”

„Véleményem szerint mindenki szenvedni fog a gumik miatt. A szuperlágyak is nagyon csúsznak, mint a közepes keverékek, így túlmelegedésre kell számítani, ami még több csúszkálást fog eredményezni.”

„Nehéz helyzetbe kerülhet az, aki nem vigyáz megfelelően az abroncsaira, ráadásul két-három kör után komoly visszaesésre lehet majd számítani a köridők tekintetében, éppen a gumik miatt.”

„Egyelőre nem vagyunk biztosak abban, hogy felállhatunk a dobogóra. Vannak még dolgok, amiket meg kell oldanunk, és még nem vagyunk elégedettek az egyensúllyal.”

“Vannak jó ötleteink a holnapi napra – csak egy óra lesz (a harmadik szabadedzés), de biztosan fejlődhetünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!