Button: A vezetési stílus sem számít sokat

A McLaren Mercedes versenyzője, Jenson Button attól tart, a 2013-as abroncsokat simább vezetési stílussal sem lehet igazán megóvni.


A McLaren Mercedes versenyzője, Jenson Button attól tart, a 2013-as abroncsokat simább vezetési stílussal sem lehet igazán megóvni.

A brit pilóta Forma-1-es pályafutása során rendkívül sima, gumikímélő stílusáról várt híressé, az előszezoni teszteken azonban sokat küszködött a túlzott gumikopással.

Bár a Pirelli szerint mindez a hűvös időjárásnak köszönhető, és Melbourne-ben javul majd a helyzet, Button szerint lesznek problémáik a szezon során.

„Jerezben a hosszú etapjaink nagyon versenyképesek voltak, és azt gondoltam, nagyon jól tudok vigyázni az abroncsokra” – mondta Button.

„Barcelonában azonban teljesen más volt a helyzet. Megpróbáltam lazán bánni a gumikkal. Aztán elkezdtek szemcsésedni. Utána megpróbáltam kicsit terhelni őket. Akkor is szemcsésedtek. Ha egy kicsit melegebb van, akkor remélhetőleg a vezetési stílusomnak hála könnyebb dolgom lesz a gumik megóvása szempontjából, és csökken majd az elhasználódásuk. De jelen pillanatban nagyon kopnak, és az embernek nem igazán van választása.”

„Kipróbáltunk néhány dolgot, változtattunk a beállításokon, de ugyanaz történt mindig.”

Bár a Williams csapata a vártnál több időt tudott a pályán tölteni a hosszú etapok során, Pastor Maldonado alapvetően egyetért Button meglátásával.

„Néhány dolgon változtathat az ember, hogy egy-két körrel tovább bírják – de nem húsz körről beszélek” – mondta a venezuelai.

Button abban bízik, a Barcelonában tapasztalt extrém gumikopás nem lesz jellemző az idei szezonra.

„Ez a legnehezebb helyzet a gumik tekintetében, hiszen hűvös is van, és az aszfalt is elég durva, ráadásul a tempó is nagy. A téli tesztek mindig megterhelőek a gumik számára. Úgy gondolom, Melbourne-ben is lesz némi szemcsésedés, de nem ilyen mértékű.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!