Button alaposan berágott a Caterhamekre - F1VILÁG.HU

Button alaposan berágott a Caterhamekre

HIRDETÉS

Jenson Button állítja, a Caterham versenyzői miatt veszítette el az ötödik helyet a vasárnapi Forma-1-es Német Nagydíjon.


Jenson Button állítja, a Caterham versenyzői miatt veszítette el az ötödik helyet a vasárnapi Forma-1-es Német Nagydíjon.

A McLaren csapata idei formájához képest remek versenyt produkált ma a Nürburgringen, mindkét autójával pontszerző helyen ért célba ugyanis. Jenson Button hatodik, Sergio Pérez pedig nyolcadik lett, előbbi versenyző azonban mégsem elégedett.

Az angol pilóta Lewis Hamiltonnal szemben veszítette el az ötödik helyet az utolsó körben, emiatt pedig a Caterham versenyzőit okolja.

„Tönkretették a versenyünket, már ami az ötödik helyért való küzdelmet jelenti” – fakadt ki Button.

„Nyilván ők is pozíciókért harcolnak, de ha kék zászlót lengetnek neked, odébb kell állnod. Kiábrándító volt, és beszéltem is mindkettejükkel, ám nem gondolják úgy, hogy bármi rosszat is tettek volna.”

„Nyilván mindannyiunk más véleménnyel van a dolgokról, de ha pozíciókért harcolsz, és valakit épp lekörözöl, akkor arra számítasz, hogy a körhátrányban lévők félreállnak.”

Button ezzel együtt elégedett azzal a fejlődéssel, amit a McLaren elért a múlt hétvégi Brit Nagydíj óta.

„Azt hiszem, jó hétvégét zártunk, mindent kihoztunk az autóból.”

Hasonlóképp vélekedik a másik mclarenes, Sergio Pérez is.

Hirdetés

„Nagyszerű fejlődést értünk el ma Silverstone-hoz képest. A biztonsági autós periódus után egy garnitúra gumival kellett teljesítenem a távot, és szerintem a maximumot nyújtottam ezzel az autóval. Sokkal jobban teljesített ma a versenygép, és nagyon erős volt a tempó. Szóval ebből a szempontból elégedettek vagyunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!