Button az autójára panaszkodik - F1VILÁG.HU

Button az autójára panaszkodik

HIRDETÉS

Nagyon csalódottan nyilatkozott az Abu Dhabi Nagydíj második szabadedzését követően a McLaren regnáló világbajnoka, Jenson Button.


Nagyon csalódottan nyilatkozott az Abu Dhabi Nagydíj második szabadedzését követően a McLaren regnáló világbajnoka, Jenson Button.

A brit pilóta csupán nyolcadikként zárta az esti tréninget, és elmondása szerint össze kell kapniuk magukat, az autó egyensúlya ugyanis egész egyszerűen rossz.

„Az első edzés nem volt túl rossz, sok volt a tapadás a pályán, ami azonban nem igazán használt, persze az eső sem segített sokat” – kezdte Button az értékelést.

„Szóval nem volt olyan rossz, néhány területen még fejlődnünk kell – az eleje sokszor blokkol, ami nagy probléma, de ez már az elmúlt versenyeken is gondot okozott.”

„Változtattunk néhány dolgon délután, beleértve, hogy kisebb leszorítóerőt alkalmaztunk bizonyos okok miatt.”

Button hozzátette, egyszerűen rossz irányba mentek el az autóval, annak egyensúlya ugyanis pocsék volt, a hosszabb etapokon pedig egyenesen szenvedett vele.

„Az autó nem tűnt valami jónak a második tréningen, küszködtem az egyensúllyal. Úgy éreztem, minden egyes kanyarban más az autó balansza.”

„Nem volt túl következetes, szóval ezen még dolgoznunk kell. Talán túl alacsony leszorítóerővel köröztünk, de belepillantunk az adatokba és látni fogjuk.”

„Ha megnézzük a hosszú etapjaimat, szembeötlő, hogy nagyon hiányzott a következetesség.

Hirdetés

A brit pilóta ezzel együtt elmondta, meggyőződése, hogy sikerül megoldani a problémákat a holnapi időmérőig.

„Remélhetőleg tudjuk, miért nem volt meg a tempó és meg tudjuk oldani holnapig. Az egyenesben elért végsebességünk nagyon jó, azt hiszem úgy 319 km/h körül lehetett, ami egy kicsit gyorsabb, mint a többieké. De egy kicsit se élveztem ezt a délutánt. Remélhetőleg sikerül jó egyensúlyt találni. Lewis nagyon gyors volt, szóval remélem, tudunk valamit kezdeni az én autómmal is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!