Friss hírek

Button: Az időeredmények nem mérvadóak

Jenson Button úgy gondolja, hogy az idei év első tesztprogramján látottakból még korai lenne bármiféle következtetést levonni, éppen ezért nem is foglalkozik azzal, ki milyen időt ért el a héten Valenciában.

Jenson Button úgy gondolja, hogy az idei év első tesztprogramján látottakból még korai lenne bármiféle következtetést levonni, éppen ezért nem is foglalkozik azzal, ki milyen időt ért el a héten Valenciában.

A bajnoki címvédő szerdán próbálhatta ki először a McLaren új autóját Valenciában, ahol a Ferrari versenyzői uralták a pályát.

Bár másfél másodperccel volt lassabb a hét legjobb idejét megfutó Fernando Alonsónál a teszt zárónapján, Button egyáltalán nem aggódik, mert véleménye szerint túl korai lenne bármiféle következtetést levonni az első teszten látottakból, de úgy érzi, a Ferrarira figyelni kell.

“Úgy gondolom, mindenki látja, hogy a Ferrari gyors, de azt nem tudjuk, hogy mennyire” – mondta a brit pilóta a riportereknek. “Nem tudnának ilyen időket futni, ha nem lennének versenyképesek, de nem tudhatjuk, hogy mennyi üzemanyaggal futottak.”

“A lassabb köreik is rendben vannak, mikor nehezebb autóval futnak, szóval azt gondolom, gyorsak, de az első tesztből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, ráadásul ez a pálya nem igazán alkalmas az összehasonlításra, hiszen a karakterisztikája teljesen más, mint a futamoknak helyet adó pályáké.”

“Arról nem is beszélve, hogy biztos vagyok abban, hogy minden csapat újításokkal készül az első versenyre, és mivel az idei évben tilos a tankolás a futam közben, az üzemanyagszintek között is óriási különbségek lehetnek, 10 kg-mal, de akár 160 kg-mal is körözhetsz, ami hatalmas különbség, és az időeredményekben is megmutatkozik.”

“Éppen ezért nehéz bármit is kiolvasni a teszteredményekből” – folytatta Button, aki amúgy sem a jobbnál jobb időkre hajtott, sokkal inkább az volt a célja, hogy a lehető legjobban hozzászokjon új autójához.

“Rengeteget dolgoztunk a mai nap folyamán, ami nagyon hasznosnak bizonyult. Valamilyen szinten jó lett volna, ha még többet tesztelhetünk, és többet dolgozhatunk a beállításokon, de ez a teszt leginkább arról szólt, hogy hozzászokjak az új környezethez.”

“A reggeli edzés kemény volt, sokat módosítottunk az autón, de a nap végére jól éreztem magam a pilótafülkében, ami megnyugtató. Kényelmes az autó, jól érzem magam a volán mögött, a magasság megfelelő, ami mindenképpen fontos a magabiztosság szempontjából.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!