Button: Az új pontrendszer összezavarhatja a nézőket

A Brawn GP brit versenyzője, Jenson Button szerint az idei évben bevezetésre kerülő új rendszer, miszerint a pontok száma helyett a futamgyőzelmek száma dönti el a bajnoki cím sorsát az F1-ben, összezavarhatja az alkalmi nézőket.

A Brawn GP brit versenyzője, Jenson Button szerint az idei évben bevezetésre kerülő új rendszer, miszerint a pontok száma helyett a futamgyőzelmek száma dönti el a bajnoki cím sorsát az F1-ben, összezavarhatja az alkalmi nézőket.

Az idei évtől a hagyományos pontokat csak arra használják, hogy döntsenek egy esetleges holtverseny esetén, és azok alapján rangsorolják a versenyzőket a második helytől lefelé.

Button azonban úgy gondolja, hogy mindez komoly galibát okozhat, ugyanis nagyon nehéz lesz megértetni az új rendszert az alkalmi nézőkkel, akik csak néha-néha kapcsolódnak be a közvetítésekbe.

“Úgy gondolom, hogy a nézők nehezen fogják megérteni, hogy miért a 60 ponttal rendelkező versenyző lesz a világbajnok, és nem az, akinek 100 pontja van” – mondta Button a Gazzetta dello Sportnak.

“Értem én a logikát, és érdekesnek is találom, azonban ez nem lesz mindenki számára ennyire evidens.”

“Természetesen ez ösztönzően hat, hogy mindig a győzelemre hajts, de egyben kockázatos is, mert könnyen előfordulhat, hogy kilenc futam után valaki már világbajnok lesz, és leállhat, miközben a második helyezett mindössze csak 18 ponttal van mögötte.”

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone – akinek alapötletét, a medálrendszert dolgozta át az FIA – a hét elején elmondta, hogy az új szabályok bevezetésével bajnoki esélyessé lépett elő Button, látva a Brawn GP fantasztikus teljesítményét a teszteken.

“Feltételezem, hogy rengeteg múlik majd ezeken az új szabályokon, de abban az esetben, ha a Brawn jól rajtol, megvan az esélye annak, hogy az első három versenyt Jenson fogja megnyerni” – mondta a szakember az autosport.com kérdésére az Ausztrál Nagydíj szervezői által lebonyolított sajtókonferencián.

“Most már nem a pontok száma dönt a világbajnoki cím sorsáról. Ha három győzelme van, az már nem túl rossz, bár meglátásom szerint a végén oda kell majd figyelni az örök nagyokra, mint Fernando (Alonso), Kimi (Raikkönen), Felipe (Massa), és Mr. (Lewis) Hamilton.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS