Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Button azt mondja, jól áll a szénája a McLarennél

A 2009-es év világbajnoka, Jenson Button azt mondja, jól haladnak a tárgyalások közte és csapata, a McLaren között jövő évi Forma-1-es szereplése kapcsán.


A 2009-es év világbajnoka, Jenson Button azt mondja, jól haladnak a tárgyalások közte és csapata, a McLaren között jövő évi Forma-1-es szereplése kapcsán.

A brit média nemrégiben arról számolt be, szinte biztosra vehető, Button a szezon végén hátat fordít az F1-nek, a bejelentésre pedig már ezen a hétvégén, Japánban sor kerülhet.

A rutinos versenyző ma hivatalos volt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szokásos, csütörtöki sajtótájékoztatójára, ahol természetesen jövőjéről is faggatták – a brit azonban meglepő választ adott. Azt mondja, jól haladnak a tárgyalások közte és csapata közt.

„Nincs semmi újdonság a legutóbbi verseny óta, amivel szolgálhatnék” – mondta Button, aki még 2009-ben, a Brawn GP-vel lett világbajnok az F1-ben.

„Szóval sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de még egy kicsit várniuk kell. Jól haladnak a tárgyalások köztem és a csapat között, ennyi.”

„Rengeteg lehetőség van a jövő évre vonatkozóan. Nagyon sok. Mással nem tudok szolgálni. Szeretnénk erre a hétvégére koncentrálni, hiszen ez egy nagy esemény a Honda hazai közönsége előtt.”

„Reméljük, hogy jó eredményeket szerzünk majd. Nyilván az időjárás kicsit vegyes, de pont erre van szükségünk ahhoz, hogy versenyképesek legyünk. Remélem, hogy jó eredményeket érünk el.”

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel a minap úgy nyilatkozott, óriási veszteség lenne a Forma-1 számára, ha Button valóban szögre akasztaná a sisakját.

„Ő egy óriási karakter, tudjuk, hogy gyors is, és megérdemelte a világbajnoki címet” – mondta a német.

„Ha a rendelkezésére állna egy olyan csomag, amivel újra bajnok lehet, kihasználná a lehetőséget. Nem fér kétség ahhoz, hogy mennyire tehetséges, a pályán és azon kívül is nagyon fair fickó, akit mindannyian nagyon kedvelünk. Szóval sokat veszítenénk vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!