Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj

Button: Bárhol legyőzhetjük a Red Bullt

Button: Bárhol legyőzhetjük a Red Bullt

A 2009-es év legjobbja, Jenson Button meg van győződve arról, hogy csapata, a McLaren immáron minden pályán méltó ellenfele lehet a szezont végigdomináló Red Bull Racingnek.


A 2009-es év legjobbja, Jenson Button meg van győződve arról, hogy csapata, a McLaren immáron minden pályán méltó ellenfele lehet a szezont végigdomináló Red Bull Racingnek.

Button idei harmadik győzelmét aratta az elmúlt hétvégén, Japánban, ahol remek versenyzésének köszönhetően legyőzte legfőbb riválisát, Sebastian Vettel – noha a német ennek ellenére bebiztosította második világbajnoki címét.

Jenson Button úgy véli, a McLaren olyannyira javított teljesítményén az elmúlt időszakban, hogy most már a gyors kanyarokkal teletűzdelt pályákon is képes legyőzni a Red Bull autóit.

„Azt gondolom, az általános tempónk – ha nem vesszük figyelembe a stratégiákat és a gumik óvását – elég jó lett a gyors pályákon” – fogalmazott a McLaren versenyzője.

„Szerintem az autónk kiválóan működik a gyors kanyarokkal rendelkező pályákon, ezt pedig jó látni, mert eddig ez volt legfőbb gyengeségünk a Red Bull-lal szemben. A gyors kanyarokban mindig csak néztük őket, és azt kérdeztük magunktól, ’hogy a pokolba csinálják?’. Aztán megérkeztünk Spába, ahol nagyon versenyképesek voltunk. És ugyanez volt a helyzet Suzukában is.”

„Az autónk remekül működött, és az első szektorban valójában gyorsabbak is voltunk, mint a Red Bullok – három év után először.”

Button az elmúlt versenyeken sokkal jobb teljesítmény nyújtott csapattársánál Lewis Hamiltonnál, ám nem gondolja úgy, hogy ez a Pirelli abroncsai miatt van, noha elismeri, simább vezetési stílusa valószínűleg nagy segítséget jelent számára.

„Nem tudom. Szerintem, ha a tavalyi gumikat használnánk, akkor is elégedett lennék, mert a gyors pályákon mindig sokat kell dolgozni az abroncsokkal. Nem tudom, talán az év stílusomnak jobban fekszik. Nehéz megmondani. Viszont néhány pályán nagyon küszködtem a gumikopással, szóval nem mindig az én szájízem szerint alakulnak a dolgok.”

A brit pilóta szerint Korában sem lesz könnyű dolguk a gumikkal, és véleménye szerint a versenyen akár öt kiállást is láthatunk majd egy-egy versenyző esetében.

„Kemény lesz. A lágy keverék elég kemény ahhoz, hogy hosszú etapot teljesítsünk vele, de a szuperlágyat érdekes lesz majd nézni. Sok bokszkiállás lehet majd. Akár ötször is kiállhatunk, több nem, de lehet, hogy az összes gumit elhasználjuk majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!