Button: Befejezetlen ügyem van a Hondával

A McLaren világbajnok versenyzője, Jenson Button azt mondja, befejezetlen ügye van még a wokingi istálló új motorpartnerével, a Hondával.


A McLaren világbajnok versenyzője, Jenson Button azt mondja, befejezetlen ügye van még a wokingi istálló új motorpartnerével, a Hondával.

A brit versenyző még 2016-ban a japán gyártó színeiben szerezte meg első Forma-1-es futamgyőzelmét – épp nálunk, a Magyar Nagydíjon.

A rá következő két év azonban katasztrofálisan alakult a Honda számára, hiszen Button és akkori csapattársa, Rubens Barrichello mindössze 20 pontot szereztek, a 2008-as év végén pedig az autógyártó úgy döntött, hátat fordít a Forma-1-nek.

Bár a Honda utódja, a Brawn GP Button révén világbajnok lett 2009-ben, a 35 esztendős versenyző úgy érzi, befejezetlen ügye van még a Hondával, ezért mindenképp bizonyítani akar.

„2007-ben és 2008-ban nem jöttek az eredmények, szóval bőven van még mit elérnünk a közös munka révén. Sok a befejezetlen ügy még ezt illetően” – mondta a 2009-es év legjobbja a minap egy tokiói sajtótájékoztatón.

A McLaren-Honda új autója mindössze 79 kört teljesített az első előszezoni teszten, Jerezben, Button szerint azonban korai még leírni az idei szezont.

„A Hondának is megvannak a maga céljai, és pontosan tudják, a többiek mit hoznak ki motorjaikból, és mik az erősségeik illetve gyengeségeik ezeknek az autóknak. Nem az a helyzet, hogy a teszt előtt három évig dolgoztunk már ezekkel a motorokkal, hiszen – mint az bizonyára tudják – a Forma-1-es autók éppen csak elkészülnek az első téli tesztre.”

„Minden az utolsó pillanatban érkezik, hiszen a csapat próbál mindent kihozni az autóból és a motorból egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy sokakat felzaklatott, hogy az első teszten 9 óra helyett 11 órakor gurultunk ki a garázsból először. Azt kérdezik, miért nem mentünk ki 2 órával korábban? Nos, azért, mert próbáljuk maximalizálni a dolgokat, megpróbálunk a lehető legjobb csomaggal tesztelni, ezért néha egy kicsit később tudunk csak kezdeni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!