Button beültetné Hamiltont egy gyenge autóba

Bár Jenson Button elsők között gratulált Lewis Hamiltonnak, úgy gondolja, hogy addig senki nem tudja megmondani, mennyire jó a brit pilóta, míg egyszer nem kell egy rossz autóban bizonyítania.

Bár Jenson Button elsők között gratulált Lewis Hamiltonnak, úgy gondolja, hogy addig senki nem tudja megmondani, mennyire jó a brit pilóta, míg egyszer nem kell egy rossz autóban bizonyítania.

Hamilton szó szerint berobbant a Forma-1-be a tavalyi évben, amit az is bizonyít, hogy kétszeres világbajnok csapattársát megelőzve, a második helyen végzett a pontversenyben. A brit pilóta idén tovább gyorsult, és egy ponttal ugyan, de megnyerte a világbajnokságot.

Azonban Button úgy gondolja, hogy még túl korai ítéletet mondani Hamiltonról, ugyanis eddigi Forma-1-es pályafutása során még egyszer sem volt olyan helyzetben, hogy egy gyengébb autóval kellett volna bizonyítania.

“A srác még nem ült rossz autóban” – mondta Button az Eurosportnak. “Ez is egyfajta tapasztalatszerzés, melyből az ember sokat tud tanulni. Sokkal jobb versenyző válhat belőled, ha egy gyengébb autóval próbálsz meg bizonyítani.”

“Ezzel az autóval (Honda) mindent kipróbáltunk. Talán még azt is kipróbáltuk, hogy az első kereket hátra, a hátsót pedig előre raktuk. Azonban minden egyes ilyen extrém ötlettel közelebb kerülsz az autóhoz, jobban megismered az apróbb részleteket, és javulsz.”

Mindezek ellenére a Honda versenyzője úgy gondolja, hogy honfitársa megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet, bár hozzátette, jobban örült volna, ha ő ajándékozhatja meg Nagy-Britanniát a vb-címmel.

“Természetesen jobban örültem volna, ha én nyerem meg a bajnokságot, és nem Lewis, de ez így van rendjén, hiszen mindannyian azért vagyunk a sportban, hogy felérjünk a csúcsra” – folytatta Button.

“El kell ismernünk, hogy nagyon jó munkát végzett (Hamilton). Egy olyan csapattal ért fel a csúcsra, amely egy fantasztikus autót rakott össze, azonban akkor is ő a világbajnok, megverte csapattársát, és a Ferrari versenyzőit, akik szintén nagyon versenyképesek voltak idén.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS