Friss hírek

Button biztos benne, visszavág a McLaren

Jenson Button, a McLaren-Mercedes brit versenyzője nem tart attól, hogy a Ferrari, valamint a Red Bull Racing csapata alaposan helyben hagyja alakulatát a hétvégén, hiszen úgy érzi, a wokingi gárda vissza fog vágni a Nürburgringen.


Jenson Button, a McLaren-Mercedes brit versenyzője nem tart attól, hogy a Ferrari, valamint a Red Bull Racing csapata alaposan helyben hagyja alakulatát a hétvégén, hiszen úgy érzi, a wokingi gárda vissza fog vágni a Nürburgringen.

Habár a csapat kiábrándítóan szerepelt az elmúlt két versenyen, Button biztos benne, hogy az új fejlesztéseknek hála előrelép a McLaren. A 2009-es év legjobbja szerint a korábbi szabályok újbóli érvénybe léptetése szintén a brit osztag malmára hajthatja a vizet.

„Pontok tekintetében az elmúlt két verseny meglehetősen kemény volt számunkra” – nyilatkozta a McLaren versenyzője.

„Véleményem szerint a fújt diffúzorra vonatkozó tilalmat jobban megsínylettük, mint a Ferrari, mivel úgy vélem, ebben a tekintetben mi jobb munkát végeztünk, mint a legtöbb csapat. Szóval amikor betiltották a megoldást, az nagyon fájt nekünk, viszont most, hogy visszaléptek, nagy segítség lehet számunkra.”

„Szerintem a Red Bullnak is előnyére válik, de nem hinném, hogy bárkitől is félnünk kellene ezen a hétvégén, és azt is kétlem, hogy bármely más csapatnak nagy előnye lenne velünk szemben. Hoztunk ide néhány újítást, és a régi szabályok lesznek érvényben – szóval nagyon várom már ezt a versenyt.”

Arra a kérdésre, hogy a McLaren lesz-e olyan formában, hogy kihívja a listavezető Red Bull Racing alakulatát – mint legutóbb Spanyolországban és Kanadában -, a brit versenyző így felelt: „Remélem, hogy jobbak leszünk. és szerintem jobbak is leszünk, ha minden összejön és úgy működik, ahogy szeretnénk.”

„Szerintem jó formában leszünk, képesek leszünk kihívni a Red Bullokat és a Ferrarikat. Az időmérő meglehetősen nehéz lesz, de nem tudom – várnunk kell, majd meglátjuk. Úgy gondolom, a versenytempónk nagyon jó.”

Button hozzátette, véleménye szerint a Ferrari alakulata annak köszönhette silverstone-i remeklését, hogy a pálya alapvetően fekszik a csapat autójának – még ha a maranellóiak ennek ellenkezőjét is állítják -, és a fújt diffúzorra vonatkozó tiltás is Fernando Alonsóéknak kedvezett.

„Véleményem szerint a Ferrari azért volt nagyon gyors Silverstone-ban, mert jó autójuk van a gyors kanyarokban. Voltak új fejlesztéseik is, és szerintem a motorvezérlésre vonatkozó változás is segítette őket. Hirtelen sokkal gyorsabbak lettek, mint mi, vagy a Red Bull.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek