Button bosszankodik a nem várt eső miatt

Jenson Button a váratlan szemerkélést okolja azért, hogy nem tudta az első két sor egyikébe kvalifikálni magát a mai időmérő edzésen.


Jenson Button a váratlan szemerkélést okolja azért, hogy nem tudta az első két sor egyikébe kvalifikálni magát a mai időmérő edzésen.

A McLaren brit versenyzője bízott abban, hogy előrébb végez, ám mivel utolsó mért körén nem tudott annyit javítani, amennyit szeretett volna, be kellett érnie az ötödik pozícióval Belgiumban.

„Csak egy új lágyabb gumigarnitúránk maradt, azért úgy döntöttünk, hogy azt az utolsó mért körre tartogatjuk a Q3-ban” – mondta Button.

„Sajnos azonban elkezdett esni az eső, amire nem számítottunk, és ez három tized mínuszt jelentett számomra az első szektorban. A második, és a harmadik szektorban, a szárazon ugyan sikerült javítanom, de csak az ötödik helyig jutottam.”

„Bosszantó, mert az előttünk állók közül ketten a Q3 elején érték el legjobb idejüket, mikor a legjobb volt a pálya állapota. Nem volt extra szett új gumink, így használt lágy keverékeken kezdtük meg az utolsó etapot, ami így utólag rossz döntésnek bizonyult.”

Bár bajnoki riválisai, Mark Webber, Lewis Hamilton, és Sebastian Vettel mögül rajtolhat, Button nincs elkeseredve, és úgy érzi, minden esélye megvan egy remek eredmény elérésére.

„Megvan az autó teljesítménye, és biztos vagyok abban, hogy egy jó versenyünk lesz” – mondta. „Az ötödik vagyok, és bár jobban szerettem volna, ha előrébb végzek, minden esélyem meglesz arra, hogy az élen harcolhassak.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!