Friss hírek

Button célja az, hogy ne hibázzon a hajrában

Bár egy harmadik hellyel már a jövő hétvégén megszerezhetné a világbajnoki címet, Jenson Button elmondta, hogy elsődleges célja a hibák elkerülése és a pontszerzés lesz Brazíliában, miután két futammal a szezon vége előtt, továbbra is magabiztosan vezeti a bajnokságot.

Bár egy harmadik hellyel már a jövő hétvégén megszerezhetné a világbajnoki címet, Jenson Button elmondta, hogy elsődleges célja a hibák elkerülése és a pontszerzés lesz Brazíliában, miután két futammal a szezon vége előtt, továbbra is magabiztosan vezeti a bajnokságot.

A Brawn brit versenyzője a nyolcadik helyen végzett a hétvégi Japán Nagydíjon, mellyel egy ponttal csökkent előnye az előtte befutó csapattársával, Rubens Barrichellóval szemben, így továbbra is magabiztosan, 14 pontos előnnyel vezeti a világbajnokságot.

Buttonnak éppen ezért már egy harmadik hely is elég lenne ahhoz, hogy eldöntse az idei világbajnokságot, függetlenül attól, hogy miként teljesítenek ellenfelei, Barrichello, és a hétvégi futamgyőzelme után 16 pontos lemaradásban álló Sebastian Vettel.

Hirdetés
 

A bajnokság éllovasa azonban ismét hangsúlyozta, hogy nem mindenáron a bajnoki cím megszerzésére fog hajtani Brazíliában, elsődleges célja sokkal inkább az lesz, hogy egy hibátlan versenyt teljesítsen, és a lehető legtöbb pontot begyűjtse.

“Nos, minden a hibákról szól” – mondta a brit versenyző a riportereknek vasárnap éjszaka. “Ami őket illeti, nagyon gyors volt az autójuk, és valamilyen okból kifolyólag, nem tudtak befejezni néhány versenyt az évad során. Minden a célba érkezésről, és a pontszerzésről szól.”

“Természetesen a lehető legjobb eredményt akarjuk, ami a győzelem, és ehhez olyan közel próbálunk kerülni, amilyen közel csak tudunk. De ez csak úgy lehetséges, ha nem hibázunk, ez a legfontosabb dolog.”

Button a legrosszabb esetre is felkészült, ami nem más, mint hogy kiseik, miközben csapattársa az első helyen fut célba hazai versenyén Brazíliában, mellyel négy pontra csökkenne az előnye, ami már alig, ha mondható megnyugtatónak.

“Bármi is történjék Brazíliában, négy pontos előnyöm biztosan lesz. Szóval most veszítettem egy pontot, ami elég frusztráló, hiszen a sebességem nagyon jó volt Rubenshez képest. Azonban sokkal hátrébbról rajtoltam, így az egy pont nem olyan rossz” – mondta az érintett, aki tisztában van azzal, hogy nem lesz könnyű dolga Brazíliában.

“Pozitívan megyek Brazíliába, és már alig várom az előttem álló kihívást, mert kihívás lesz. Sebastian nagyon gyors, és a Red Bull is gyorsnak tűnik, így nehéz lesz megverni őket. Rubens is mindig nagyon gyors ezen a pályán, így komoly kihívásokat tartogat a hétvége, de élvezetes is lesz egyben.”

A Brawn GP hivatalosan ugyan még nem világbajnok, ám mindössze csak fél ponttal kell többet szereznie a hátralévő két futamon, és megnyeri a konstruktőrök versenyét.

Button úgy gondolja, a csapatnak minden oka megvan arra, hogy büszke legyen az idei évben mutatott teljesítményére, különösen azok után, hogy a Honda távozását követően, sokáig az sem volt biztos, hogy egyáltalán életben tud-e maradni.

“Úgy érzem, hogy Brazíliában megszerezzük a címet, aztán mindenki nagyon, de nagyon büszke lehet magára a csapatban” – mondta. “Sok mindenen mentek keresztül. Egyfajta hullámvasút volt az egész szezon, és a tavalyi téli időszak, így ha ez sikerül, akkor mindenki nagyon büszke lehet a csapaton belül.”

“Egy megható pillanat lesz nekik, ahogy Ross Brawnnak is, aki rengeteg sikerül elért már a Forma-1-ben, azonban ez teljesen más, hiszen csapattulajdonosként ér fel a csúcsra.”

“Egy nagyon kemény téli időszak után, mikor még az is félő volt, hogy rajthoz tudunk-e állni Ausztráliában, győzelemmel hagytuk el a szezonnyitót, és azóta többször is győztünk, most pedig a konstruktőri cím megszerzésének küszöbén állunk, ami különleges érzés lesz. Azonban várjunk, és majd meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!