Orosz Nagydíj

Button: Csak arra várunk majd, hogy megelőzzenek

Jenson Button szerint ő és csapattársa, Fernando Alonso csak arra várnak majd a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon, hogy megelőzzék őket.


Jenson Button szerint ő és csapattársa, Fernando Alonso csak arra várnak majd a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon, hogy megelőzzék őket.

A Honda jelenlegi V6-osa az energia-felhasználás tekintetében egyelőre nem remekel riválisaihoz képest, éppen ezért a McLaren autóinak végsebessége messze elmaradt az optimálistól.

Button szerint a helyzet a Yas Marina versenypályán sem lesz más.

„Nagyon kemény verseny vár ránk” – mondta a 2009-es év legjobbja.

„Az összegyűjtött energia felhasználása már az egyenes elején abbamarad. Szóval csak ülünk az autóban, és várjuk, hogy mindenki megelőzzön.”

A McLaren spanyol versenyzője, Fernando Alonso kilencedik lett a második edzésen. A kétszeres világbajnok szerint mindez jól mutatja, hogy előrelépett a McLaren, ám számít arra, hogy szombaton hátrébb csúsznak.

„Rengeteg minden állhat a dolog mögött” – mondta Alonso a ma délutáni eredmény kapcsán.

„Az egyik nyilván az, hogy fejlődött az autó – folyamatosan dolgoznak rajta, és javul a teljesítménye. És talán a legjobbkor raktuk fel a szuperlágy gumikat is – valószínűleg később, mint a többiek.”

„Holnap sajnos nem leszünk kilencedikek, annál egy kicsit gyengébben szereplünk majd. De elégedett voltam ma az autóval és az elért fejlődéssel.”

Button 1,1 másodperccel lemaradva Alonsótól 16. lett ma.

„Különböző dolgokat próbálgattunk ma, teljesen eltérő beállításokat” – mondta az angol.

„Mindezt már a jövő évre készülvén. Holnapra is eléggé megváltoztatjuk majd az autómat. Én általában szeretek itt vezetni, de ma nem volt túl élvezetes. De tudjuk, mit kell tennünk holnap, hogy élvezhetőbbé tegyük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS