Friss hírek

Button csodát művelt a Hondával Kínában

Jenson Button idei legjobb eredményét ünnepelte a mai Kínai Nagydíjon, ahol a fantasztikusnak mondható ötödik helyet szerezte meg az amúgy gyengélkedő Hondával.

Jenson Button idei legjobb eredményét ünnepelte a mai Kínai Nagydíjon, ahol a fantasztikusnak mondható ötödik helyet szerezte meg az amúgy gyengélkedő Hondával.

A brit versenyző kihasználva a változékony időjárást, az ötödik helyen fejezte be a vasárnapi futamot Sanghajban, mellyel a Honda a tavalyi szezonzáró Brazil Nagydíj óta legjobb eredményét produkálta.

“Fantasztikus verseny volt, és boldog vagyok, hogy négy pontot szerezhettem a csapatnak. Ez volt a legeredményesebb hétvégénk az idei évben” – mondta Button.

“A rajtnál rengeteget küszködtem, egyszerűen semmi tapadása nem volt az autónak, összevissza csúszkáltam, és több helyet is vesztettem.”

“Mikor elkezdett száradni a pálya, úgy döntöttünk, hogy feltesszük a száraz aszfaltra alkalmatos gumikat, és csak kevés üzemanyagot töltünk az autóba. Onnantól kezdve egyre jobb köröket mentem, ami nagyon jó érzés volt. Élveztem a sok előzést a pályán, hihetetlen szoros csatákat vívtam. Boldog vagyok, hogy ponktokkal távozhatok Kínából.”

Button csapattársa, Rubens Barrichello csalódottan nyilatkozott a futamot követően, ahol csak a tizenötödik helyen végzett. A brazil versenyző kockáztatott, és elbukta. Miközben mások slick gumikra váltottak, ő esőgumikat tetetett fel autójára, mert azt gondolta, esni fog a verseny második felében.

“Sajnálatos módon rossz döntéseket hoztunk a mai versenyen” – mondta. “Mikor az első kiállásomat követően elkezdett esni az eső, azt gondoltam, hogy vizes lesz a pálya a futam második felében, ezért ismét kihajtottam, és feltetettem az esőgumikat, de ez rossz döntésnek bizonyult. Csalódott vagyok, és bízom benne, hogy a két hét múlva megrendezésre kerülő Brazil Nagydíjon jobban szerepelhetek majd hazai közönségem előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek