Szahíri Nagydíj

Button: Egész évben nem volt ilyen jó az autó

Button: Egész évben nem volt ilyen jó az autó

Egy 12. hellyel zárta a 2015-ös Forma-1-es szezont a 2009-es év világbajnoka, Jenson Button.


Egy 12. hellyel zárta a 2015-ös Forma-1-es szezont a 2009-es év világbajnoka, Jenson Button.

A brit pilóta pontot ugyan nem szerzett, de nagyon elégedett volt a McLaren versenyautójának abu dhabi teljesítményével, így optimistán tekint a téli felkészülési időszakra.

„Nem sok előzésem volt ma, leginkább védekeznem kellett. Ericsson mellett tudtam elmenni, nagyon élvezetes manőver volt” – fogalmazott Button.

„A védekezés elég jól ment, jól éreztem magam – elkezdtem agresszív lenni, sőt, ami azt illeti, még egy Williamst is megelőztem!”

„Egész évben nem volt olyan jó az autó, mint tegnap, és ez mára sem változott. Tudjuk, mik a gyengeségeink. Javítanunk kell a versenyautónkon, hiszen nem a leggyorsabb a mezőnyben – de azért nem is olyan rossz. Ami pedig a teljes csomagot illeti: minden tekintetben javulnunk kell, szóval ez a célunk a télre.”

„Alig várom már a további munkát, a srácok nagyszerű munkát fognak végezni, jövőre pedig a Williamsszel harcolhatunk majd a jobb helyezésekért.”

Buttonnak a bokszutcában kisebb balesetbe keveredett, amikor a williamses Valtteri Bottas kerékcseréjét követően neki ütközött. Az eset a McLaren csapatát is összezavarta, emiatt Button értékes időt veszített a futamon.

„Láttam, hogy ki fogják engedni őt, de nem igazán gondolt arra, hogy én épp be fogok állni, szóval megtörtént. Egy kicsit a mi kiállásunkat is befolyásolta a baleset, a srácok pedig megijedtek a garázs előtt, szóval veszítettünk egy kis időt.”

„Ami pedig a legrosszabb volt az egészben, hogy az egyetlen esélyünk idén az volt, ha DRS-zónába kerültünk, de az incidens miatt ennek lehetőségét elveszítettem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!