A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Button egyáltalán nem tart Hamiltontól

Jenson Button úgy érzi, fel fogja tudni venni a versenyt Lewis Hamiltonnal, akivel egy párost alkotnak jövőre, miután szerződést kötött a McLarennel. A brit pilóta nem fél attól, hogy elbukna az egykori világbajnokkal szemben, és már alig várja a kihívásokat.

Jenson Button úgy érzi, fel fogja tudni venni a versenyt Lewis Hamiltonnal, akivel egy párost alkotnak jövőre, miután szerződést kötött a McLarennel. A brit pilóta nem fél attól, hogy elbukna az egykori világbajnokkal szemben, és már alig várja a kihívásokat.

A sportág történetében először fordul elő, hogy az elmúlt két évad világbajnoka egy csapatban fog versenyezni, ami komoly izgalmakat vetít előre, különösen úgy, hogy minden bizonnyal egy versenyképes autó lesz alattuk a következő szezonban.

A két brit versenyző már alig várja, hogy elkezdjék a közös munkát, és bár sokan óva intették, hogy Hamilton mellé igazoljon, akivel komolyan meggyűlhet a baja a versenypályán, Button egy cseppet sem aggódik emiatt.

“Úgy gondolom, hogy nagyon tehetséges versenyzők ellen kell harcolnod a Forma-1-ben, és senki nem véletlenül kerül be ide” – mondta Button még a nagy bejelentés előtt az F1 Racing magazinnak.

“Azonban mindig nagyon érdekes és komoly kihívásokat tartogat egy új csapattárs ellen versenyezni, különösen akkor, ha az egy korábbi világbajnok.”

“Lehet, hogy még csak három éve van a Forma-1-ben, de rengeteg tapasztalattal rendelkezik egy jó csapatban, és egy jó autóban, így minden bizonnyal komoly kihívás lesz ellene versenyezni.”

Button egyébként azért sem riadt vissza attól, hogy a mezőny egyik legjobb pilótája mellett kell versenyeznie, ha a McLarenhez igazol, mert úgy érzi, hogy csak úgy bizonyíthat magának a Forma-1-ben, ha a legjobbak ellen, azonos autóval száll harcba.

“Mindannyian azt gondoljuk, hogy mi vagyunk a legjobbak, de addig nem lehetünk biztosak abban, hogy jobbak vagyunk valaki másnál, amíg azonos autóval harcba nem szállunk ellene” – magyarázta.

“Mondhatod és érezheted, hogy te vagy a legjobb, de ezt addig nem tudhatod, míg azonos technikával össze nem méritek a tudásotokat.”

Button hét év után hagyja el Brackley-t

Button az elmúlt hét évet a brackley-i bázisú alakulatnál töltötte, amely BAR, BAR-Honda, Honda Racing és Brawn GP neveken futott a Forma-1-ben, utóbbival (a Honda kivonulása után) pedig felért a csúcsra, és megszerezte a világbajnoki címet.

A brit versenyző természetesen először maradni szeretett volna, de nem tudott megegyezni az anyagiakban a vezetőséggel, és miután Kimi Raikkönen és a McLaren között – szintén az anyagiak miatt – megszakadtak a tárgyalások, elindult a wokingi vonalon, és végül ott is kötött ki.

“Mindig nagyon nehéz ennyi idő után elhagyni egy csapatot” – mondta, már a McLaren mai közleményében. “De az élet a változásokról szól, és ami még fontosabb, az önmagunk által felállított kihívásokról.”

“Szóval annak ellenére, hogy megnyertem a bajnoki címet az idei évben a Brawn GP-vel, és ezt soha nem fogom elfelejteni, mindig is azon voltam, hogy új kihívásokat állítsak magam elé, és ezért is döntöttem úgy, hogy csatlakozom a Vodafone McLaren Mercedes istállóhoz.”

Button a múlt héten menedzserével együtt már látogatást tett a McLaren főhadiszállásán, a McLaren Technology Centerben, és az ott látottak már akkor magával ragadták.

“Mikor nem is olyan régen látogatást tettem a főhadiszálláson, nem csak a technikai háttér, és a hihetetlen színvonal tett rám mély benyomást, hanem az a fantasztikus győzni akarás, motiváltság, illetve az ambíciók, amik az ott dolgozók szeméből sugároznak.”

“És persze ott van a csapat történelme: a trófea vitrin kilométeres hosszúságúnak tűnik. Gyermekkorom óta figyelemmel követem a McLaren történetét, és hihetetlen érzés, hogy végre én is részese lehetek ennek a csapatnak” – tette hozzá.

Button abban is biztos, hogy nagyon sokat fognak egymástól tanulni Hamiltonnal, és a jövő év mindenki hasznára válik majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!