Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Button egyelőre nem gondol a fizetésemelésre

Jenson Button elárulta, egyelőre megpróbál nem foglalkozni új szerződésével, ami komoly fizetésemelést eredményezne számára 2010-ben. A brit versenyző most csakis arra koncentrál, hogy minél jobban teljesítsen, és megszerezze a világbajnoki címet.

Jenson Button elárulta, egyelőre megpróbál nem foglalkozni új szerződésével, ami komoly fizetésemelést eredményezne számára 2010-ben. A brit versenyző most csakis arra koncentrál, hogy minél jobban teljesítsen, és megszerezze a világbajnoki címet.

Ahogy arról a múlt héten beszámoltunk, a Brawn vezetése készen áll újratárgyalni Jenson három évre szóló szerződését, mert úgy érzi, a brit versenyző méltánytalanul kevés fizetést kap ahhoz képest, hogy toronymagasan vezeti a bajnokságot, ami ahhoz vezethet, hogy egy nagycsapat lecsap rá, és jobb kondíciókat ajánlva, elcsábítja, akár már a következő idényben.

Button azonban elmondta, egyelőre nem szeretne foglalkozni ezzel, mert attól tart, hogy a tárgyalások megzavarhatják, és emiatt lankadhat a figyelme a versenypályán.

“Ez egy olyasvalami, amiről a szezon későbbi részéig nem szeretnék beszélni a csapattal” – mondta a brit pilóta, aki idei hatodik futamgyőzelmére készül a hétvégén Törökországban.

“A szerződéses ügyekről csak később, sokkal később akarom megkezdeni a tárgyalásokat, mert most minden nagyon jól megy, de tudom, hogy ez nagyon könnyen megváltozhat, ha elkalandozik a figyelmem, és más dolgokra kezdek el koncentrálni. Ezt pedig nem fogom hagyni.”

Button azt is elárulta, hogy egyelőre még nem beszélt szerződéses ügyeiről a vezetőséggel, és nem is fogja felhozni azt, amíg teljes biztonságban nem érzi magát az idei esztendőben.

“Még senkivel nem beszéltem erről” – folytatta. “Mindössze az újságból értesültem az új szerződésről, és az esetleges fizetésemelésről. Még azután sem beszéltem a főnökeimmel, hogy láttam a cikket, mert nem érdekel. Azért vagyok itt, hogy versenyezzek, és nincs szándékomban a pénzről beszélni.”

“Semmi másról nem akarok beszélni. Ez teljesen lényegtelen jelen pillanatban. Minden erőmmel erre a hétvégére akarok fókuszálni, és ezt teszem minden versenyen. Egyáltalán nem gondolkodom a pénzen. A csapattal voltam, és velük is folytattam, mert tudtam, hogy az autó versenyképes lesz, ez minden.”

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye azon feltételezésekről, melyek szerint a nagycsapatok készen állnak leigazolni őt a jövőben, Button a következőkkel folytatta: “Természetesen jólesik, mikor ilyeneket olvas az ember, de jelen pillanatban senkivel sem kívánok ilyen ügyekről beszélni.”

“Nagyon boldog vagyok, és azt teszem, amiért itt vagyok, hogy tegyem. Ez pedig a győzelem, és a bajnokság vezetése. Egyelőre még nem gondolok a jövő évre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!