Button egyre jobban félti bajnoki előnyét

Jenson Button tisztában van azzal, hogy javítania kell teljesítményén, ha nem akarja elbukni a világbajnoki címet, ugyanis az elmúlt futamokon igencsak maga alatt teljesített, és idei legrosszabb eredményét érte el a tegnapi időmérőn.

Jenson Button tisztában van azzal, hogy javítania kell teljesítményén, ha nem akarja elbukni a világbajnoki címet, ugyanis az elmúlt futamokon igencsak maga alatt teljesített, és idei legrosszabb eredményét érte el a tegnapi időmérőn.

Azt követően, hogy az első hét versenyből hatot megnyert, és komoly előnyt szedett össze a többiekkel szemben, Button teljesítményen borzalmasan visszaesett az utóbbi időben, és csak a szerencsének köszönheti, hogy még mindig 18 pont az előnye.

A Brawn brit versenyzője csalódottan nyilatkozott a Belga Nagydíj időmérőjét követően, ami nem csoda, hiszen csak a 14. helyről rajtolhat, míg csapattársa, Rubens Barrichello simán bejutott az utolsó körbe, ahol – ugyan könnyű autóval – a negyedik helyen végzett.

Button nincs könnyű helyzetben, mert bajnoki riválisai mind előle indulhatnak, és igazából most sem rajta fog múlni, mennyi pontot zsákmányolnak el előle, és mennyit tudnak hozni rajta a hétvégi versenyen.

“Katasztrófa lenne, ha egyetlen pontot sem szereznék a versenyen” – mondta Button az időmérő után. “Az, hogy a tizennegyedik helyről indulhatok, igencsak megnehezíti a dolgomat a versenyen, ám ha nem vagy elég gyors, akkor nem vagy elég gyors.”

“Nagyon nem vagyok nyugodt, mert valami komolyan nem stimmel az autóval. A hátulja csúszkált folyamatosan, képtelen voltam úgy megtámadni a kanyarokat, ahogy azt szerettem volna, így nagyon bízom abban, hogy a versenyre kitalálunk valamit, és sikerül megoldanunk a problémákat.”

Bár korábban még azt állította, előnyét szépen be tudja osztani, és az kitart a szezon végéig, Button már másként látja a helyzetet, és tudja, hogy ha sürgősen nem tesz valamit, egy szempillantás alatt elolvad 18 pontos előnye csapattársával szemben.

“Ez nem egy nagy előny” – mondta. “Nyolc pontot vesztettem Rubensszel szemben az elmúlt versenyen, ami frusztráló, még ha az nem is azért történt, mert nem volt meg a sebességem. Ezen a hétvégén viszont nincs meg, és ő a negyedik helyről indulhat, én pedig még az első tízben sem vagyok.”

“Ha minden úgy marad, ahogy most van, akkor ismét rengeteg pontot hoz rajtam. Ez egy olyan előny, amely egy szempillantás alatt elillanhat, ha továbbra is gyenge hétvégéket teljesítünk, de egyelőre semmit nem tudok tenni.”

Button azonban bízik abban, hogy valahogy kibekkeli ezt a hétvégét, és aztán lesz idejük arra, hogy a következő versenyig kielemezzék a problémákat, és megoldást találjanak azokra.

“Néhány hetünk van Monzáig, és nagyon bízom abban, hogy addig megtaláljuk az okokat” – folytatta. “Az autó már nem olyan, mint a szezon elején, legalábbis nem úgy érzem. Volt néhány hűvös versenyünk, de azóta melegben körözünk. Még mindig nem találom a megfelelő egyensúlyt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!