Button egyre közelebb a bajnoki címhez

Annak ellenére, hogy csak a hetedik helyen futott célba a hétvégi versenyen, Jenson Button elégedett lehet, hiszen tovább növelte előnyét a Red Bull versenyzőivel szemben, akik egyetlen pontot sem szereztek.

Annak ellenére, hogy csak a hetedik helyen futott célba a hétvégi versenyen, Jenson Button elégedett lehet, hiszen tovább növelte előnyét a Red Bull versenyzőivel szemben, akik egyetlen pontot sem szereztek.

Miközben csapattársa, Rubens Barrichello parádés győzelmet aratott, és öt év után ismét a dobogó legmagasabb fokára állhatott, Button csak a két pontot érő hetedik helyig jutott Valenciában.

Mindezek ellenére elégedett lehet, ugyanis megerősítette vezető pozícióját a bajnokságban, miután legnagyobb riválisai, Mark Webber és Sebastian Vettel egyetlen pontot sem szereztek.

“Nem megszokott, hogy csapattársad egy verseny alatt nyolc pontot hoz rajtad, de Rubens fantasztikus munkát végzett a hétvégén” – mondta Button a verseny után. “Miközben ő folyamatosan a topon volt, én csak küszködtem a hétvége során.”

“Végül két pontot szereztem, és szerencsés voltam, hogy ezt megtehettem. Volt egy pont, mikor a kilencedik helyen autóztam, Webber mögött, míg Sebastian az ötödik volt. Végül aztán egyikük sem szerzett pontot, szóval egy pozitív napon vagyunk túl.”

Button azt is elárulta, hogy Vettel miatt csúszott vissza a rajt után, ugyanis a német hihetetlenül agresszíven védte pozícióját, és vissza kellett vennie, mert ha nem tette volna, könnyen kieshetett volna.

“Az időmérőn hibáztam, ami időveszteséget jelentett számomra. Az ötödik helyről rajtolva, azt gondoltam, hogy egy jó versenyem lesz, azonban Vettel igen agresszív volt a startnál, és ha nem veszek vissza, akkor könnyedén összetörhettem volna az első szárnyam” – mondta a brit versenyző.

“A probléma az, hogy mikor visszaveszel, a többiek komoly sebességelőnyre tesznek szert veled szemben, ezért is veszítettem pozíciókat az első néhány kanyarban. De muszáj volt visszavennem, máskülönben idő előtt véget érhetett volna számomra a küzdelem.”

A listavezető már alig várja a hétvégi Belga Nagydíjat, habár a hegyek között elterülő pályán jó esély van az esőre, ami nem feltétlenül kedvez a Brawn versenygépeinek, ugyanis gond lehet a gumik megfelelő hőmérsékletre hevítésével a hűvös időben.

“Pozitív hangulatban kell Spába utaznunk, és fel kell készülnünk egy jó hétvégére” – magyarázta. “Rengeteg munkánk lesz, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az autó jól fog muzsikálni a hűvös időben. Szerintem tudjuk, mit csinálunk, és ha jól teljesítünk az időmérőn, akkor egy eredményes versenyünk lehet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!