Button elismerte, hibázott az első kanyarban

A McLaren Mercedes versenyzője elismerte, hibázott a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíj első körében, amikor összeütközött Paul di Resta versenyautójával.


A McLaren Mercedes versenyzője elismerte, hibázott a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíj első körében, amikor összeütközött Paul di Resta versenyautójával.

A brit pilóta nem tudott pontot szerezni a Yas Marina versenypályán – csupán tizenkettedikként ért célba, miután a futam első körében, az 1-es kanyarban nekiütközött Paul di Resta Force Indiájának.

A kisebb baleset következtében Button McLarenjének első szárnya megsérült, és bár folytatni tudta, a harmadik körben kénytelen volt kiállni a bokszba.

„Az ember a saját szerencséjének a kovácsa, és a tizenkettedik helyről rajtolva azért lehet számítani némi csihi-puhira” – mondta a 2009-es év legjobbja.

„Az 1-es kanyarban mindkét első kereket blokkoltam, egy autó jobbról bevágott, én pedig nem tudtam lelassítani, és Paul autójának hátuljába csúsztam. Az én hibám volt, megsérült az első szárnyam, emiatt pedig nehezen alakult a versenyem.”

„Bizonyos tekintetben ez a tizenkettedik hely, és az, hogy ilyen közel voltunk a tizedik helyhez, nem olyan rossz, ha megnézzük, mekkora is volt a lemaradásom. Teljesítmény szempontjából jó verseny volt, de nem tudtuk a legtöbbet kihozni belőle.”

Bár Button az elmúlt négy versenyen háromszor is belekeveredett elsőkörös balesetekbe, úgy véli, továbbra is esélyesek arra, hogy jó formában zárják az egyébként kiábrándító szezont.

„Tényleg nem jöttek össze a dolgok. Az autó jó volt az elmúlt három futamon, csak mindig rosszkor voltam rossz helyen. Csak nevetni tudok azon, mennyire balul sültek el a dolgok, de ennek változnia kell, és változni is fog.”

„Nagyon várom már a jövő évet. Alig várom, hogy véget érjen ez a szezon, de persze úgy gondolom, az utolsó két futamon még jól szerepelhetünk, csak túl kell élnem az első kört.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!