Button elismerte, nem volt biztos a folytatásban

Komolyan fontolgatta a visszavonulás lehetőségét a Forma-1 jelenlegi legrutinosabb versenyzője, Jenson Button. A brit végül a maradás mellett döntött, így a McLarennél folytatja 2016-ban.Komolyan fontolgatta a visszavonulás lehetőségét a Forma-1 jelenlegi legrutinosabb versenyzője, Jenson Button.

A brit versenyző jövőjét sokáig bizonytalanság lengte kerül, végül azonban megállapodott csapatával, a McLarennel a folytatásról, így 2016 végéig biztosan a wokingi istállót erősíti majd.

Nem először fordult elő, hogy Buttonnak kérdéses volt F1-es jövője – idén azonban ő volt az, aki dönthetett a folytatásról.

„Tavaly sem voltam biztos benne, hogy folytatom, és nem is az én döntésem volt” – mondta Button a Sky Sportsnak.

„De idén már abszolút én döntöttem a dologról, és bizony volt olyan pillanat, amikor nem voltam biztos abban, hogy folytatni akarom ezt. Nyilvánvaló, hogyha jövőre is ott tartunk majd, mint idén, akkor nem lesz túl élvezetes a versenyzés.”

A McLaren Honda idei küszködése ellenére Button hisz abban, hogy 2016-ban eredményesebbek lesznek.

„Rengeteg időt töltöttem el a mérnökökkel, és sokat beszéltem Ronnal [Dennis] is abban a két hónapban, amikor próbáltam dönteni – egész életemben nem töltöttem el ennyi időt velük, mióta a McLarennél vagyok.”

„Rengeteg ötletet átrágtunk a jövő év vonatkozásában, és sikerült megállapítanunk, merre is tartunk, és ugyanez igaz a Hondára is. Emiatt pedig nagyon izgatott lettem, és tudom, hogy komoly fejlődés várható – erre van szükségünk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!