Friss hírek

Button elnézést kért a forma-1-es rajongóktól

Jenson Button sajnálja, ha dominanciájával unalmassá teszi a bajnokságot, de elmondta, hogy nem tud mit tenni, a rajongók pedig arra kéri, a többieket hibáztassák, akik eddig nem tudták felvenni vele a harcot.


Jenson Button sajnálja, ha dominanciájával unalmassá teszi a bajnokságot, de elmondta, hogy nem tud mit tenni, a rajongók pedig arra kéri, a többieket hibáztassák, akik eddig nem tudták felvenni vele a harcot.


A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso tegnapi interjújában félelmének adott hangot, és elmondta, hogy kezd unalmassá válni a bajnokság, hiszen úgy tűnik, hogy nem lesz ellenfele Buttonnak az idei szezonban.

Button azonnal reagált spanyol kollégája nyilatkozatára, és elmondta, hogy nagyon sajnálja, ha unalmassá teszi az idei évet, de nem benne, hanem a többi csapatban kell keresni a hibát, akik nem dolgoztak olyan jól a télen, és így lemaradtak a fejlesztések tekintetében.

“Ezzel nem tudok mit tenni” – mondta a brit versenyző a riportereknek Isztambulban. “Annyit teszünk, hogy megpróbáljuk a lehető legjobb munkát végezni. Jelenleg pedig jobb munkát végzünk, mint a többiek. Sajnálom, ha unalmassá tesszük a bajnokságot, de inkább a többi csapatot kellene megnézni.”

Bár az első hat versenyből ötöt megnyert, Button tisztában van azzal, hogy még koránt sincs vége a bajnokságnak, sőt véleménye szerint minden eddiginél nehezebb dolga lesz a hétvégi Török Nagydíjon, ahol a Ferrari és a Red Bull Racing is komoly veszélyt jelenthet számára.

“Úgy gondolom, hogy a Red Bullok jól szerepelnek majd ezen a pályán” – mondta a brit pilóta. “Ha azt az autót hozták magukkal, amivel Barcelonában is futottak, akkor biztosan versenyképesek lesznek.”

“Majd meglátjuk, hogy az új diffúzor eredményez-e különbséget ezen a pályán, azonban úgy gondolom, hogy elég gyorsak lesznek ahhoz, hogy harcba szálljanak velünk. Ha megnézzük a monacói eredményeket, akkor láthatjuk, hogy ott is erősek voltak, sőt azt mondhatjuk, hogy olyan gyorsak voltak, mint mi, csak egyszerűen nem sikerül összehozniuk egy jó hétvégét.”

“A Ferrarik is gyorsak lehetnek a hétvégén. Véleményem szerint versenyről versenyre egyre jobbak, és folyamatosan fejlődnek, ahogy azt Monacóban is láthattuk. Bár ez egy más típusú pálya, itt is sok a lassú kanyar, és nagy hasznát vehetik a KERS rendszernek az emelkedőn, szóval az említett két csapat erős lesz.”

Ami pedig a világbajnoki címet illeti, Button óvatosan nyilatkozott: “A jelenlegi rendszer nem teszi lehetővé, hogy elhúzz a többiektől, amit az is bizonyít, hogy hat verseny, és ebből öt győzelem után mindössze 16 pont az előnyöm csapattársammal szemben, ami nem túl sok.”

“Ha semmi nem változik, akkor két-három versennyel a szezon vége előtt szerezhetem meg a bajnoki címet, de addig még nagyon sok minden megtörténhet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!