Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Button eredményes folytatásban bízik

Habár óvatosan nyilatkozott, mégis örül a McLaren-Mercedes jelentős javulásának a csapat brit versenyzője, Jenson Button.


Habár óvatosan nyilatkozott, mégis örül a McLaren-Mercedes jelentős javulásának a csapat brit versenyzője, Jenson Button.

Button az élen zárta az Ausztrál Nagydíj pénteki második szabadedzését, megelőzve csapattársát, Lewis Hamiltont.

A brit pilóta a nap végén úgy nyilatkozott, nagyon boldog, hiszen sikerült megbízhatóvá tenni az MP4-26-os konstrukciót, melynek a tempója is jelentősen javult a téli felkészülés óta.

„A mai nap elsősorban megmutatta, hogy sikerült megbízhatóvá tenni az autót – ez pedig nagyszerű” – mondta elégedetten 2009 világbajnoka.

„Ez olyasvalami, amit nem mondhattunk el magunkról a tél során, szóval az, hogy van egy autónk, amellyel annyi kört tudtunk megtenni, amennyit szerettünk volna, nagyon kielégítő. Ez azt is jelenti, hogy nekiláthatunk a beállításokkal, valamint az autó fejlesztésével kapcsolatos munkáknak.”

Button ezzel együtt óvatos, hiszen tudja, a péntek eredmények nem túl reprezentatívak, mégis magabiztosan várja a folytatást, a 2011-es autón ugyanis érződik, sokat fejlődött az elmúlt hetekben.

„Nem hiszem, hogy túl sok mindent kiolvashatunk a mai köridőkből, úgyhogy nem is mennék túl messzire ebben a tekintetben. Mégis úgy vélem, pozitív napot zártunk, mert sok kört meg tudtunk tenni és jó érzéseim voltak az autóval kapcsolatban a különböző üzemanyag-mennyiségekkel.”

„Az új kipufogó egyértelműen teljesítményjavulást ért el, sokkal jobbnak tűnik, az autó kezelése sokkal komplettebb. Ha van leszorítóerő hátul, akkor az autó elején is van, emiatt pedig sikerül felmelegíteni a gumikat – sok minden múlik ezen.”

„Nagyon elégedett vagyok a srácok által elvégzett kemény munkával, és azzal, amit erre a versenyre hoztak. Nagyon keményen dolgoztak és valami jóval rukkoltak itt elő. Nem tudjuk még, mennyire jóval, de elégedettek vagyunk a mai előrelépéssel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!