Emilia Romagna Nagydíj

Ne maradj le! Kövesd az imolai eseményeket az F1Világ Paddockban! Kattints!

Button felbonthatja szerződését a Hondával

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Button felbonthatja szerződését a Hondával

A Honda elnök-vezérigazgatója, Takeo Fukui megerősítette, a japán nagyvállalat felajánlotta Jenson Buttonnak, hogy átnézi szerződését, és ha kell, felbontja azt, miután az autógyártó bejelentette kiszállását a Forma-1-ből.

A Honda elnök-vezérigazgatója, Takeo Fukui megerősítette, a japán nagyvállalat felajánlotta Jenson Buttonnak, hogy átnézi szerződését, és ha kell, felbontja azt, miután az autógyártó bejelentette kiszállását a Forma-1-ből.

A brit versenyző több évre szóló szerződést kötött csapatával, ami azt bizonyítja, hogy hitt a Honda feltámadásában, azonban a japán cégóriás pénteken hivatalosan is bejelentette, azonnali hatállyal kiszáll a Forma-1-ből.

Button jövője ezzel komoly veszélybe került, ugyanis ha a brackley-i bázisú alakulat vezetése, Nick Fry és Ross Brawn nem talál időben új vevőt, versenyzői ülés nélkül marad 2009-re.

Bár a BBC-nek adott nyilatkozatában elmondta, egyelőre higgadtan kezeli a helyzetet, a japán cégóriás elnök-vezérigazgatója megerősítette, megkezdődtek a tárgyalások Button és a vezetés között a brit pilóta szerződésének esetleges felbontásáról.

“Érvényes szerződésünk van Buttonnal, és újrakezdjük a tárgyalásokat a szerződés esetlege felbontásáról” – mondta Takeo Fukui a Honda pénteki bejelentése után a riportereknek.

A brit vezetés is elmondta, véletlenül sem szereznének Button útjába állni, ha versenyzőjük úgy érzi, más csapatnál biztosítani tudná Forma-1-es pályafutását.

“Át kell beszélnünk mindent. Ha Jenson lehetőséget kap, akkor biztos vagyok abban, hogy le fogunk ülni, és meg fogjuk nézni, mi a helyzet a mi házunk táján, és ő milyen lehetőséget kapott” – mondta a csapat vezetője, Ross Brawn az autosport.com-nak.

“Figyelembe véve, hogy a csapat része, nem gondolom, hogy úgy hozza meg döntését, hogy azt nem beszéli meg velünk. Teljesen nyitottak vagyunk, bármiben állunk szíves rendelkezésére. Ha meg tudjuk tartani, annak nagyon fogunk örülni, azonban teljes mértékben megértjük, hogy egy Forma-1-es versenyzőnek nem kis dolog kihagyni egy teljes szezont.”

A Ferrari egykori technikai szakembere, aki állítólag már fel is vette a kapcsolatot az olaszokkal egy esetleges motorszerződés reményében, azt is elmondta, hogy továbbra is keresik Button leendő csapattársát a következő idényre.

A még üresen álló versenyzői ülésre többen is jó eséllyel pályáznak: Rubens Barrichello már jelezte, hogy szívesen folytatná a munkát a csapattal, és a néhai Ayrton Senna unokaöccse, Bruno Senna is bízik a legjobbakban.

“Rubens is nagyon szomorú. Teljes mértékben azon volt, hogy jövőre is helyet kapjon a csapatban. Fogyott 3 kilót, megnyerte a brazil gokart versenyt. Ami pedig Brunót illeti, kiválóan teljesített a barcelonai teszten, és azt terveztük, hogy újabb tesztlehetőséget biztosítunk számára a jövő héten Jerezben” – tette hozzá Brawn.

A Honda idén már biztosan nem viszi pályára autóit, pedig egész évben azon dolgozott, hogy az új szabályok kihasználásával, előnybe kerülhessen a többiekkel szemben a Ross Brawn irányítása alatt tervezett és fejlesztett RA109-es modellel.

A The Guardian eközben arról számolt be, hogy a Toro Rosso már ki is vetette hálóját Buttonra, aki állítólag a második jerezi tesztprogramon már ki is próbálhatja az egyik STR3-at.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!