Friss hírek

Button felveszi a harcot a Red Bull duójával

Jenson Button tisztában van azzal, hogy egy pillanatra sem szabad leengednie, és továbbra is mindent bele kell adnia, ha meg akarja tartani előnyét a szezon második felében, miközben egyre nagyobb nyomás alatt tartják a Red Bull Racing versenyzői.

Jenson Button tisztában van azzal, hogy egy pillanatra sem szabad leengednie, és továbbra is mindent bele kell adnia, ha meg akarja tartani előnyét a szezon második felében, miközben egyre nagyobb nyomás alatt tartják a Red Bull Racing versenyzői.

A Brawn brit pilótája az első hét versenyből hatot megnyert, ám hazai közönsége előtt csak a hatodik helyen végzett, miközben a Red Bull Racing duója az egész hétvégén szárnyalt, és könnyedén aratott kettős győzelmet Silverstone-ban.

Button jelenleg magabiztosan áll az élen, előnye 25 pont Sebastian Vettellel szemben, ám jól tudja, hogy nem elégedhet meg a biztos pontszerző helyekkel, és továbbra is a győzelmekre kell hajtania, ha meg akarja nyerni élete első vb-címét a Forma-1-ben.

Hirdetés
 

“Egészen addig nem érezheted magad kényelmesen, amíg olyan előnyre nem teszel szert, amit már lehetetlen behozni a bajnokságban” – mondta a brit versenyző a riportereknek a hétvégi Német Nagydíjnak helyet adó Nürburgringen.

“Még rengeteg minden megtörténhet, és amint van valami probléma, azt továbbiak követik. Silverstone-ban a hatodik helyről rajtoltunk, aztán pedig csúnyán beragadtam Jarno (Trulli) mögé, és a versenyemnek lőttek.”

“Meg kell győződnünk arról, hogy nem követünk el hibát az időmérőn és a futamon, illetve a lehető legközelebb kell lennünk a Red Bull versenyzőihez. Ha a Red Bull minden alkalommal megver minket, akkor könnyedén megszerzi a bajnoki címet.”

“Harcolnunk kell velük, nem dőlhetünk hátra, és pihenhetünk. Egy cseppet sem érezhetjük magunkat biztonságban. Azonban szerintem ez jó, az izgalmak és az adrenalin miatt. A silverstone-i bukta után a srácok még nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, és felgyorsították a fejlesztési ütemet.”

“Soha nem érezheted magad kényelmesem, azonban azt mondhatom, hogy inkább vagyok az én helyemben egy Brawnban, mint Sebastian vagy Mark helyében egy Red Bullban” – tette hozzá a brit versenyző.

Sokak szerint a Red Bull Racing csak azért kerülhetett előnybe a Brawnnal szemben az elmúlt versenyen, mert mind a pálya karakterisztikája, mind az időjárás a malmára hajtotta a vizet.

Bár a hétvégére is hűvös időt jósolnak, ami elvileg az energiaital-gyárosoknak kedvez az RB5 kiváló gumihasználata miatt, Button magabiztosan várja a Német Nagydíjat, ahol reményei szerint visszavághatnak.

“Az előrejelzések szerint 20 fok körüli hőmérséklet várható az egész hétvégén, de szerintem ezzel nem lesz probléma, mert ezen a versenyen a szuper lágy gumikat fogjuk használni, ami mindenképpen jó.”

“Meggyőződésem, hogy a szuper lágy gumik jól fognak működni számunkra, és a hűvös idő ellenére is jól fognak muzsikálni” – magyarázta a brit pilóta, aki szerint a keményebb gumik mindenki számára nehézséget jelentenek majd a hétvégén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!