Friss hírek

Button: Ha versenyképes lehetek, maradok az F1-ben

A 2009-es év legjobbja, Jenson Button azt mondja, kizárólag ő dönt majd arról, hogy jövőre folytatja-e Forma-1-es pályafutását.


A 2009-es év legjobbja, Jenson Button azt mondja, kizárólag ő dönt majd arról, hogy jövőre folytatja-e Forma-1-es pályafutását.

A szezon kezdete óta pletykálnak arról, hogy a mezőny legrutinosabb versenyzőjének helyét 2017-ben Stoffen Vandoorne veheti át a McLarennél, míg Button akár a Williams csapatához is szerződhet, ahol 2000-ben bemutatkozott az F1-ben.

A 36 esztendős versenyző elárulta, egyelőre még nem tudja, merre sodorja az élet jövőre, ám ha úgy érzi, versenyképes lehet a Forma-1-ben, akkor maradni fog.

„Bárhogy is lesz, én döntök róla” – mondta a 2009-es év legjobbja.

„Én döntök a jövőmről. Biztos akarok lenni abban, hogy még mindig odavagyok a sportért. Nem tudni, mi fog történni, de én döntöm el – nem most, pár hónap múlva.”

„Versenyképes akarok lenni. Ha az ember versenyeket és bajnoki címet nyer, a továbbiakban is az élen akar harcolni. Ha úgy érzem, hogy versenyképes lehetek jövőre, akkor a Forma-1-ben maradok.”

Arra a kérdésre, hogy a Williamshez szerződés jó lépés lehetne-e a jelentős szabályváltozások miatt, Button így felelt: „Ezt mindig nagyon nehéz megítélni.”

„Az egyetlen csapat, melyről információim vannak, az a McLaren. Szóval fogalmam sincs, más csapatok mennyire lesznek versenyképesek. Ezen még egyelőre nem gondolkodom. Élvezek minden egyes hétvégék, próbálom a legtöbbet kihozni az autómból. Ezen kívül más miatt még nem kell aggódnom. Élvezni akarom a versenyzést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!