Button: Ha vissza kell vonulnom év végén, hát legyen

Továbbra sem tudni, hogy maradhat-e a McLarennél, így folytatja-e Forma-1-es pályafutását 2015-ben a korábbi világbajnok Jenson Button.


Továbbra sem tudni, hogy maradhat-e a McLarennél, így folytatja-e Forma-1-es pályafutását 2015-ben a korábbi világbajnok Jenson Button.

A brit pilótával csapata addig nem kezdi el a tárgyalásokat a jövő évről, amíg ki nem deríti, van-e esély Sebastian Vettel vagy Fernando Alonso szerződtetésére.

„Azt kell kitalálnunk, mi a legjobb a csapatnak” – mondta Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója. Ez is része annak a stratégiának, amit követhetünk a következő három-öt évben.”

Boullier kifejtette, elégedettek Button teljesítményével, így valójában kellemes problémával kell szembesülniük, amikor pilótafelállásukról kell döntést hozniuk.

„Remélem, hogy alaposan megnehezíti majd a dolgomat!” – fogalmazott a francia.

Arra meglehetősen kicsi az esély, hogy Vettel vagy Alonso már jövőre Wokingba szerződik, ebben az esetben pedig rövid távon Kevin Magnussen és Button szolgálataira is igényt tarthat a McLaren. Amíg azonban a csapat nem véglegesíti hosszabb távú terveit, mindkét versenyzőnek várnia kell.

Arra a kérdésre, hogy pilótáik örülnek-e ennek, Boullier így felelt: „Nem. Mindenki szeretné tudni, mit fog csinálni a következő évben – természetesen amilyen hamar csak lehet. Én megértem ezt, de nekik is meg kell érteniük, hogy egy átmeneti időszakot él most meg a csapat.”

„Ron [Dennis] visszatért, és folyamatban vannak bizonyos változások, szóval ez most egy újjáépítési folyamat.”

Maga Button úgy nyilatkozott, ha kell, már az idei szezon végén maga mögött hagyja a Forma-1-et.

„Még nem ültünk le beszélni erről” – mondta az F1-es világbajnok.

„Ha vissza kell vonulnom a szezon végén, hát legyen, de úgy érzem, még sokat adhatok az F1-nek, és nem tudom elképzelni az életemet motorsport, pláne Forma-1 nélkül.”

A brit kifejtette, nincsenek álmatlan éjszakái amiatt, hogy még nem tudja, merre tovább 2015-ben.

„Nem érzem kényelmetlenül magam. Szokatlan, igen, de néha így mennek a dolgok. A mi dolgunk az, hogy olyan gyorsak legyünk, amennyire csak tudunk, és a lehető legjobb munkát végezzük magunknak és a csapatnak is.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS