Button: Hamilton kihozta belőlem a legtöbbet a McLarennél - F1VILÁG.HU

Button: Hamilton kihozta belőlem a legtöbbet a McLarennél

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull

A 2009-es év világbajnoka, Jenson Button azt mondja, rendkívül ösztönző volt Lewis Hamilton csapattársának lenni, honfitársa ugyanis rendre arra ösztökélte őt, hogy a legtöbbet hozza ki magából.

Button és Hamilton 2010 és 2012 között voltak csapattársak a McLarennél, ez idő alatt pedig Button volt az, aki több pontot gyűjtött – igaz, a három szezonból kétszer alulmaradt Hamiltonnal szemben az összetett pontversenyt tekintve.

Button a 2016-os év végén vonult vissza a Forma-1-ből – tavaly pedig egy verseny, a Monacói Nagydíj idejére visszatért Fernando Alonso helyetteseként.

A most 37 esztendős versenyző elismerte, bár versenytempóban tartani tudta a lépést Hamiltonnal, egy körön a négyszeres világbajnok jobb volt.

„Hihetetlenül gyors, egy körön szerintem ő a leggyorsabb, aki valaha Forma-1-es autóval versenyzett” – mondta Button a Sky Sportsnak nyilatkozva.

„A versenyeken harcolni tudtam vele, és a győzelemért küzdhettünk. Az évek során sokat nyertünk, és néhány ezen versenyek közül pályafutásom legjobbjai voltak, mert Lewist kellett legyőznöm ahhoz, hogy megnyerjem őket.”

„A kapcsolatunk érdekes volt. Én a Brawntól érkeztem, ahol 2009-ben bajnok lettem, ő pedig az eggyel korábbi, 2008-as bajnokságot nyerte meg a McLarennel. Szóval átjöttem ehhez a csapathoz, besétáltam az ajtón, elfogadva azt a kihívást, hogy Lewis Hamilton ellen kell versenyeznem.”

„Mindketten angolok voltunk egy angol csapatnál, világbajnokok, ráadásul friss világbajnokok. Ez komoly nyomást helyezett ránk, és szórakoztatóvá is tette a dolgokat. Nagyon élveztem a kihívást.”

Fotó: McLaren

Button egyébként életrajzi könyvében már mesélt kettejük kapcsolatáról, akkor azt írta: „Hogy szerette-e, hogy legyőzte őt a csapattársa? Vélhetően nem, de ő egy autóversenyző, és biztos vagyok benne, hogy élvezte a kihívást.”

Hirdetés

„Elvégre ezért csináljuk. Személy szerint jól kijött velem, de az elmondható, hogy egy kicsit talán zabos volt. Nem hiszem, hogy nagyon ínyére voltam. És a dolgok egy kicsit rosszra fordultak Törökországban, amikor majdnem összeütköztünk, ami némi összetűzéshez vezetett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!