Friss hírek

Button: Hamilton visszavág a következő futamon

A McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button figyelmeztette Nico Rosberget, nagyot téved, ha azt hiszi, Lewis Hamilton mentálisan összeomlott a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon történtek miatt.


A McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button figyelmeztette Nico Rosberget, nagyot téved, ha azt hiszi, Lewis Hamilton mentálisan összeomlott a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon történtek miatt.

A Mercedes versenyzői között a múlt hétvége óta hidegháború dúl, Rosberg ugyanis egy kérdéses szituációt követően szerezte meg a rajtelsőséget az időmérő edzésen, majd a pole-ból rajtolva meg is nyerte a futamot.

Hirdetés
 

Bár a stewardok tisztázták a német pilótát, Hamilton továbbra sincs meggyőződve arról, Rosberg nem szánt szándékkal hibázott az időmérő utolsó másodperceiben, hogy akadályozza őt gyorskörében.

Felipe Massa, a Williams brazil pilótája nemrég úgy nyilatkozott, Rosberg Monacóban mentálisan is felülkerekedett Hamiltonon, Jenson Button, a brit korábbi csapattársa azonban nem így látja.

„A történtek nagyban segítik Rosberget a bajnoki küzdelemben, hiszen megtörte Lewis győzelmi sorozatát” – mondta Button, aki 2009-ben maga is világbajnok lett a Forma-1-ben a Brawn GP színeiben.

„Hogy Lewis elég erős-e, hogy visszavágjon? Szerintem abszolút! Egy sokkal eltökéltebb Lewist látunk majd a következő versenyen. Ráadásul a pályát is imádja.”

„Emlékszem Lewisra, amikor volt egy kis csetepaténk az egyik futamon, vagy probléma volt köztünk – rossz versenye volt, mely után nagyon őszinte és emocionális volt. De a következő versenyen gyakorlatilag földbe döngölt. Erősebben tér vissza, mint valaha.”

„Szóval ezek a játszmák nála nem válnak be.”

Button kifejtette, annak idején a McLarennél is tapasztalta, hogy Hamiltonon könnyedén eluralkodnak az érzelmek, de képes gyorsan továbblépni.

„Elég emocionális karakter, és rosszul érintik ezek a dolgok, de erősebben tér vissza, mint valaha. Spában volt az a problémánk, hogy különböző leszorítóerő-szintekkel versenyeztünk, ami nem tetszett neki, és rosszul érintette. De aztán összekapta magát és megnyerte a következő futamot.”

„Nagyon jó abban, hogy a megfordítsa a dolgokat, mert egy fantasztikus versenyző – nagyon gyors és meg tud birkózni az autóval bármilyen pályán. Semmi problémája nem lesz a következő versenyen Nicóval.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!