Friss hírek

Button hisz a Honda feltámadásában

A Honda Racing brit versenyzője, Jenson Button védelmébe vette csapatát, és elmondta, hogy a látszat ellenére rengeteget fejlődött az új RA108-as modell az elmúlt hetekben megrendezett teszteken.

A Honda Racing brit versenyzője, Jenson Button védelmébe vette csapatát, és elmondta, hogy a látszat ellenére rengeteget fejlődött az új RA108-as modell az elmúlt hetekben megrendezett teszteken.

“Rengeteget dolgoztunk azon, hogy az új autó megbízható és könnyen vezethető legyen” – mondta Button a Honda sajtótájékoztatóján Tokióban.

“Azt kell mondjam, elégedett vagyok a dolgok menetével. Minden egyes teszten újabb és újabb előrelépést érünk el, minden területen. Nagyon örülök, mert az autó jól vezethető. Ez egy olyan autó, amelyre építhetünk.”

A Honda borzalmasan teljesített a tavalyi évben, és hat pontjával – melyet kivétel nélkül Button szerzett – a McLaren kizárását követően is csak a bajnokság nyolcadik helyén végzett.

A brackley-i bázisú alakulat a tavalyi év végén bejelentette, a Ferrari egykori technikai igazgatója, Ross Brawn lesz a Honda csapatvezetője a jövőben, akitől a japán gárda komoly előrelépést remél a jövőben.

Button egyébként több, mint három másodperccel volt lassabb a McLaren finn versenyzőjénél, Heikki Kovalainennél a tesztek zárónapján a dél-spanyolországi Jerezben, ám ennek ellenére úgy gondolja, sokat fognak még javulni a március közepén megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig, és azt követően is.

“Optimista vagyok, mert úgy gondolom, rengeteget fogunk javulni a szezon során” – mondta a brit versenyző. “Melbourne-ben egy felfrissített aerodinamikai csomaggal állunk majd rajthoz, amitől szintén előrelépést remélünk.”

“A legnagyobb különbség az idei és a tavalyi versenygép között az, hogy az idei sokkal vezethetőbb. Ez egy tipikusan olyan autó, amellyel fejlődést lehet elérni. A tavalyi évben az volt a legnagyobb problémánk, hogy nem tudtuk kiismerni az autót, így azt sem tudtuk, miként tehetnénk jobbá.”

“Annak ellenére, hogy egyelőre még nincs meg a megfelelő sebességünk, elégedett vagyok, mert az idei, sokkal vezethetőbb a tavalyi autónál. Sokkal jobban érzed az autót, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy tovább tudj lépni, és tovább tudj fejlődni” – tette hozzá Button.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!