Button: Idén nem fog dobogóra állni a McLaren

Szinte biztos, hogy nem tud dobogóra állni a 2015-ös Forma-1-es idényben a McLaren csapata – ezt nyilatkozta Jenson Button, az istálló brit versenyzője.


Szinte biztos, hogy nem tud dobogóra állni a 2015-ös Forma-1-es idényben a McLaren csapata – ezt nyilatkozta Jenson Button, az istálló brit versenyzője.

A wokingi istálló a Hondával való újraegyesülés után egyelőre csak keresi önmagát, Button révén csupán Monacóban jött eddig össze a pontszerzés, a múlt vasárnapi Kanadai Nagydíjon pedig nemcsak a brit, de a kétszeres világbajnok Fernando Alonso is kiesett műszaki hiba miatt.

Bár a McLaren és új motorpartnere korábban abban bízott, az évad második felében közel kerülhetnek az élmezőnyhöz, Button szerint erre semmi esély nincs.

„Nem fogunk dobogóra állni idén, a dolgunkat viszont el kell végeznünk – ha ezt nem tesszük meg, nem is érdemeljük meg a dobogót” – mondta a 2009-es év világbajnoka a The Daily Telegraphnak.

„Amikor az ember egy olyan csapatnál van, mely versenyeket és bajnoki címeket nyert korábban, nyilvánvalóan óriási a nyomás, és senki sem ad szünetet a csapatnak.”

„Ugyanakkor viszont, ha megnézzük, mennyit fejlődtünk, azt gondolom, látható, hogy rengeteget. A Forma-1 egy nagyon versenyképes sport, ezért is akarunk részt venni benne, és ezért is vannak itt a nagy gyártók. A Honda két évvel „fiatalabban” érkezett meg, mint a többi gyártó, ez pedig komoly dolog, és én személy szerint úgy érzem, hogy nagyszerű munkát végeztünk eddig.”

„Nagy az önbizalom csapaton belül, a Hondánál pedig értik, hogy a McLaren segítsége mindig pozitívum, és ugyanez igaz fordítva is – szóval ez egy remek partnerség.”

„Úgy érzem, a rendelkezésünkre áll az a csomag, mely szükséges ahhoz, hogy nagyszerű dolgokat érjünk el a jövőben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!