Friss hírek

Button izgatottan várja a 2008-as bajnokságot

A Honda Racing brit versenyzője, Jenson Button bízik benne, hogy csapata túltette magát a tavalyi nehézségeken, és minden eddiginél felkészültebben kezdi majd meg a 2008-as bajnokságot a Forma-1-ben.

A Honda Racing brit versenyzője, Jenson Button bízik benne, hogy csapata túltette magát a tavalyi nehézségeken, és minden eddiginél felkészültebben kezdi majd meg a 2008-as bajnokságot a Forma-1-ben.

Azt követően, hogy a 2006-os Magyar Nagydíjon megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét a királykategóriában, Jenson Button bízott benne, hogy harcba szállhat majd a győzelmekért a tavalyi évben. Igen ám, de a Honda RA107 teljesítménye messze elmaradt a várakozásoktól, így a brit versenyző a mezőny hátsó régiójában kullogott.

Mindezek ellenére Button úgy gondolja, csapatának igenis szüksége volt a tavalyi évre, hogy ráébredjen arra, rossz úton halad.

“Ahogy azt mindenki tudja, 2007 egy borzalmasan nehéz év volt számunkra” – mondta Button az új autó mai bemutatóján.

“Azonban valamilyen szinten jó év volt, mert a csapat vezetése ráeszmélt arra, hogy változtatásokra van szükség, és rossz irányba haladunk. Lehetőséget kaptunk arra, hogy változtassunk a dolgokon, így már alig várom a 2008-as szezont, és nem csak azt, hanem a Honda jövőjét is.”

“Számomra az a legfontosabb, hogy folyamatosan fejlődjünk a következő idényben. Egy relatíve versenyképes autóval kezdhetjük meg az évet, de a legfontosabb az, hogy képesek legyünk a folyamatos fejlődésre. Számunkra különösen lényeges, hogy nagyobb léptekben haladjunk előre, mint ellenfeleink, mert be kell hoznunk a lemaradásunkat. Ez a célunk az idei évre.”

“Az autó jónak tűnik, a mögötte lévő ötlet remek, így minden adott ahhoz, hogy jól szerepeljünk az idei évben” – folytatta Button, aki azt is elhintette, továbbra is a bajnoki cím megszerzése a célja, amire reményei szerint előbb vagy utóbb meg is lesz az esélye.

“A végső cél a bajnoki cím megszerzése. Úgy gondolom, hogy mindeni számára ez a cél a Forma-1-ben, de hamarosan ez elérhetővé válik számunkra. Ez az én személyes célom, és tudom, hogy a többiek is mindent megtesznek ezért. Bízom benne, hogy hamarosan erre is sor kerülhet, de először is arra kell törekednünk, hogy versenyről versenyre fejlődjünk, mert csak így lehetünk sikeresek.”

Jenson csapattársa, Rubens Barrichello – aki a tavalyi évben egyetlen pontot sem szerzett, ami először történt meg vele F1-es pályafutása során – elégedetten nyilatkozott az új autóról, amit a múlt héten már ki is próbált a spanyolországi Valenciában megrendezett háromnapos tesztprogramon.

“Remek” – kezdte mondandóját Barrichello. “Mindig nagy öröm egy új autót vezetni. Még csak egy bejáratás volt, mindössze 30 kört teljesítettem, de az első benyomások jók voltak, úgy érzem, minden rendben lesz.”

“Még számos aerodinamikai elem hiányzik az új autóról, a múlt heti körözést nem minősíteném tesztelésnek. Úgy gondolom, hogy a jövő heti programunkkal kezdődik meg az igazi munka. Kicsit furcsa, de olyan, mintha most kezdődne meg a karrierem. Már nagyon hiányzott a versenyzés, és nagy öröm, hogy immáron 16. szezonomat kezdhetem meg a Forma-1-ben” – tette hozzá a brazil versenyző.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!