Button izgatottan várja az Európa Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Button izgatottan várja az Európa Nagydíjat

HIRDETÉS

Jenson Button úgy gondolja, hogy a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Európa Nagydíjnak helyet adó valenciai versenypálya valahol Silverstone és a Hungaroring között helyezkedik el az átlagos köridő terén.

Jenson Button úgy gondolja, hogy a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Európa Nagydíjnak helyet adó valenciai versenypálya valahol Silverstone és a Hungaroring között helyezkedik el az átlagos köridő terén.

A Honda brit versenyzője, aki a csapat szimulátorával készül a jövő hétvégi megmérettetésre, izgatottan várja, hogy pályára gördülhessen a spanyol ringen.

“Úgy gondolom, hogy az egész Forma-1 izgatottan várja Valenciát” – mondta Button.

“Egy csodálatos város, és biztos vagyok benne, hogy nagyon jó lesz egy utcai pályán versenyezni. Ahogy a legtöbb csapatnak, nekünk is van szimulátorunk a Nagy Britanniában lévő főhadiszállásunkon. Szerintem nagyon fontos, hogy minél több időt eltöltsünk benne, mert így könnyedén megtanulhatjuk a pálya vonalvezetését.”

“Természetesen egy szimulátorral nem kapsz olyan átfogó képet a pályáról, mint a helyszínen, azonban lesz némi sejtésed a távolságokról, és a fékezési pontokról, ami mindenképpen hasznos.”

“Van néhány nagyon gyors pálya a versenynaptárban, mint például Monza, Spa, vagy Silverstone, és vannak lassabb ringek is, mint Monaco vagy a Hungaroring. Szerintem a valenciai pálya valahol a kettő között helyezkedik el. Az is külön izgalmat jelent, hogy nagyon közel vannak a gumifalak, így tisztában kell lenned azzal, hogy minden eddiginél jobban kell koncentrálnod, mert a legkisebb hiba is komoly következményekkel járhat.”

Button csapattársa, Rubens Barrichello szintén úgy gondolja, hogy komoly izgalmakat tartogat a jövő hétvégi futam, és bízik benne, hogy hatalmas tapasztalata előnyt jelent majd számára, és a többieknél zökkenőmentesebben meg tudja majd találni a helyes beállításokat Valenciában.

“Egy új pálya mindig komoly meglepetéseket tartogat, és széthúzhatja a mezőnyt, hiszen a versenyzők előtérbe kerülnek, ugyanis nagyon fontosak a pilóták visszajelzései, hogy sikerüljön megtalálni a legmegfelelőbb beállításokat. Úgy gondolom, hogy megfelelően felkészültünk, és már alig várom a hétvégét, ahol reményeim szerint pontokat szerezhetünk” – mondta a brazil.

“Nagy melegre számítunk, ami még nehezebbé teszi a versenyzők és a csapatok életét. Nagyon szeretem Valencia városát, egy fantasztikusan csodálatos hely, és bízom benne, hogy a verseny rengeteg új rajongót csábít a Forma-1-be.”

A Honda csapatvezetője, Ross Brawn elmondta, hogy véleménye szerint alacsony, illetve közepes leszorító erőt követel majd meg az autóktól a valenciai pálya.

Hirdetés

“Valencia egy közepes, alacsony leszorító erőt megkövetelő versenypálya, hiszen számos gyors kanyar tarkítja. A leghosszabb egyenesben pedig akár a 300 km/h-t is elérhetik a versenyzők, ami nagyon gyors tempó” – mondta Brawn.

“A legnagyobb nehézséget pedig a hatalmas szél okozhatja. Azonban biztos vagyok benne, hogy nagyon élvezetes lesz a hétvége, a mérnökök és a szakemberek számára pedig komoly kihívást tartogat a pálya, ahogy a versenyzők sem tétlenkedhetnek majd Valenciában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!