Friss hírek

Button: Jó esélyeim voltak a dobogóra

Hazai közönsége előtt egy bokszutcai hiba miatt nem sikerült célba érnie Silverstone-ban a McLaren-Mercedes brit versenyzőjének, Jenson Buttonnak.


Hazai közönsége előtt egy bokszutcai hiba miatt nem sikerült célba érnie Silverstone-ban a McLaren-Mercedes brit versenyzőjének, Jenson Buttonnak.

A 31 esztendős pilótának jó esélyei voltak a dobogóra vasárnap délután, az egyik bokszkiállás során azonban a jobb első kerékért felelős szerelő nem rögzítette megfelelően az új elemet, ami miatt Button kiállni kényszerült.

„Ez nagyon kiábrándító. Hazai közönségem előtt… élveztem a versenyt, a tempóm jó volt” – mondta Button – érthetően csalódottan.

„Felzárkóztam Lewisra [Hamilton], Sebastianra [Vettel] és Markra [Webber]. Rózsásnak tűnt a helyzet, Webber mellé kellett volna visszaérnem a kiállás után. Remélhetőleg nem lesz hasonló problémánk a jövőben.”

Button úgy érzi, jó esélyei voltak arra, hogy végre valahára dobogóra álljon hazai pályán.

„Akinek jó volt a tempója a verseny vége felé, annak volt esélye a dobogóra, nekem pedig egyértelműen jó volt a sebességem.”

„A jobb első keréknél a szerelőm elveszítette a kerékanyát, és felkapott egy újat, de ahogy megfordult, szerintem a nyalókás ember azt gondolta, hogy indulhatok. Sajnálom a rajongókat, hogy nem tehettünk többet.”

„Ahogy a bokszkijárathoz értem és elfordultam, a kerék lejött. Azonnal megálltam. Nagyon csalódott vagyok. Mindannyian hibázunk, majd utána reménykedünk abban, hogy soha nem történik meg többé.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek