Button: Jövőre bajnokesélyesek leszünk

Izgatottan várja már a 2014-es esztendős kihívásait a McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button.


Izgatottan várja már a 2014-es esztendős kihívásait a McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button.

A wokingi gárda kiábrándító idényt teljesített 2013-ban, a 19 futam során versenyző egyszer sem tudtak felállni a dobogóra.

A McLaren célja természetesen az, hogy jövőre ismét visszatérjen a győztesek útjára, a nagy szabályváltozások miatt pedig erre hatványozottan nagy esélye lehet.

„Nagyon sokat tanultunk idén” – mondta Button a The Daily Telegraph című brit lapnak nyilatkozva.

„Többet is kísérleteztünk, mint általában. Ha az ember egy bajnokesélyes autóban ül, általában megijed attól, hogy eltávolodjon azoktól a beállításoktól, amiket ismer. Mi olyan helyeken voltunk, amiket korábban el sem tudtunk képzelni. Ez pedig sokat segített.”

„Mindenki izgatottan várja a jövő évet. A változások mindenkinek jól jönnek, kivéve a Red Bullt.”

Bár a McLaren idei legjobb formáját nyújtotta Brazíliában akkor, amikor Button a negyedik, Sergio Pérez pedig a hatodik helyen ért célba, a brit pilóta egyetértett Martin Whitmarsh csapatfőnökkel abban, hogy a wokingi gárda számára csak a győzelem elfogadható eredmény.

„Mosollyal az arcomon szeltem át a célvonalat Brazíliában” – ismerte el a 2009-es év legjobbja, ezt már a Daily Mirrornak nyilatkozva.

„Pozitív módon zártuk az idei évet, de a McLaren győzelemre született. Határozottan bajnokesélyesen leszünk jövőre. Akárcsak a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes. Ha visszaemlékszünk a 2010-es bajnokságra, láthatjuk, hogy én két futammal a vége előtt még esélyes voltam, Lewis [Hamilton] viszont végig harcban volt. 2011-ben egyvalaki győzött le minket egy Red Bull-lal, szóval közel voltunk a győzelemhez. Szóval nem lesz könnyű, de ott leszünk.”

„A Red Bull-lal kell megküzdenünk, mely csapat lenyűgöző munkát végzett az elmúlt négy évben. De a légkör nagyszerű csapatunkon belül, és nincs senki, aki azt gondolná, hogy nem jöhet össze jövőre sem.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!