Button: Jövőre hasznunkra válik az idei küszködés - F1VILÁG.HU

Button: Jövőre hasznunkra válik az idei küszködés

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button úgy véli, a csapat idei küszködése hozzásegítheti őket ahhoz, hogy 2014-ben bombaformában vágjanak majd neki a Forma-1-es bajnokságnak.


A McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button úgy véli, a csapat idei küszködése hozzásegítheti őket ahhoz, hogy 2014-ben bombaformában vágjanak majd neki a Forma-1-es bajnokságnak.

A wokingi gárda az idei szezon eddig eltelt tíz versenyén képtelen volt dobogóra állni, Jenson Button pedig jelenleg a kilencedik helyet foglalja el az összetettben.

Az angol csapattársa, Sergio Pérez még ennél is rosszabbul áll: 18 megszerzett ponttal mindössze tizenkettedik a világbajnoki tabellán.

Button elárulta, kétségkívül frusztráló a McLaren jelenlegi formája, ám úgy véli, az a mélyreható elemzés, mellyel a patinás alakulat megpróbálja megoldani problémáit, komoly fegyvertény lehet majd a jövő évre vonatkozóan.

„Ha egy csapatnak problémái vannak, minden egyes részletet alaposan kielemez, és ha ezeket mind összerakja, akkor bizony komoly változás érhető el” – fogalmazott a 2009-es év legjobbja.

„Talán, ha idén nyertünk volna pár versenyt, akkor a következő évben is nyernénk párat, és a rákövetkező évben is… Viszont, mivel most rossz idényünk van, megpróbáljuk megvizsgálni a részleteket, próbálunk javítani mindenen – és azt hiszem, ez sokkal erősebbé tesz minket jövőre.”

„Már korábban is tapasztaltunk ilyet – 2009-ben. Azt hiszem, ez egy pozitív dolog a jövőre nézve. Nyilván fájdalmas, amikor ilyen nehéz időszakon megyünk keresztül, de hosszú távon mindenképp segíthet.”

Button tagadta, hogy a problémákat súlyosbította idén, hogy bonyolult megoldásokat próbáltak bevezetni túlságosan gyorsan.

„A legtöbb dolog, amit feltettünk az autóra, egyszerű aerodinamikai újítás. Nincs semmi komplikált, amit nem érthetnénk, ez pedig jó. Egyetértek azzal, hogy hiba volna feltenni az autóra valami olyasvalamit, ami túlságosan is bonyolult, főleg, hogy ennyi különféle pályán kell helytállnunk, és csak a versenyhétvégéken tesztelhetünk. Amit feltettünk az autóra eddig, az pusztán a leszorítóerőről szólt.”

Hirdetés

A McLaren jelenleg a hatodik helyet foglalja el a gyártók versenyében, hátránya 220 pont a listavezető Red Bull Racinggel szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!