Button: Kellett már egy ilyen eredmény

Idei teljesítményéhez képest meglehetősen jól zárta a 2013-as szezont Brazíliában a McLaren Mercedes Forma-1-es csapata.


Idei teljesítményéhez képest meglehetősen jól zárta a 2013-as szezont Brazíliában a McLaren Mercedes Forma-1-es csapata.

A gárda világbajnok versenyzője, Jenson Button negyedikként ért célba, míg csapattársa, Sergio Pérez hatodik lett.

Button a futam után úgy nyilatkozott, úgy érzi, kellett ez az eredmény a brit istállónak.

„Fantasztikus munkát végzett mindenki. Úgy tűnik, jobban dolgozunk, ha nem tudunk száraz pályán gyakorolni” – viccelődött Button a vasárnapi futamot követően.

„A szimulátorban ez mindig egy különleges pályának tűnik számunkra. Elégedett vagyok a negyedik hellyel, elvégre majdnem egy harmadik hely, amit célul tűztünk ki.”

„Szükségünk volt erre a szezon végén – főleg nekem, mert az elmúlt pár versenyen eléggé rám járt a rúd. Történtek dolgok bizonyos versenyzőkkel a futamon, de ilyenkor megragadja az ember a lehetőséget, hiszen veled is megtörténik.”

„Az utolsó két etap furcsamód nagyon nehéz volt, mert nem tudtam, mit csinálnak a mögöttem lévők a bokszkiállások tekintetében, és mennyire tudtak vigyázni a gumikra. Szerintem növelni tudtam volna az előnyömet, de nem akartam tönkretenni a gumikat.”

A McLaren színeiben utolsó versenyét teljesítő Sergio Pérez elárulta, szerette volna, ha a futam során megérkezik az eső, de nem volt szerencséje. A mexikói ráadásul öthelyes rajtbüntetést is kapott váltócsere miatt.

„Sajnos nagyon hátulról kellett rajtolnunk. Kár, hogy elveszítettük még azt az öt rajthelyet tegnap” – mondta némiképp csalódottan az ifjú mexikói.

„De szépen felzárkóztunk. Ennél többre nem voltam képes, ráadásul spórolnom kellett az üzemanyaggal is a futam végén, szóval nem tudtam támadni Nicót [Rosberg].”

„Esőért imádkoztam, de nem érkezett meg.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!