Orosz Nagydíj

Button: Massa tönkretette a versenyemet

A McLaren-Mercedes brit versenyzője, Jenson Button elmondta, azért nem tudott jó eredményt elérni a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, mert beragadt a ferraris Felipe Massa mögé, később pedig büntetéssel sújtották.


A McLaren-Mercedes brit versenyzője, Jenson Button elmondta, azért nem tudott jó eredményt elérni a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, mert beragadt a ferraris Felipe Massa mögé, később pedig büntetéssel sújtották.

A McLaren versenyzőjét a rajtnál megelőzte Felipe Massa, így a futam első harmadában kart-karba öltve rótták a köröket, Button azonban nem tudta megelőzni riválisát.

2009 legjobbja aztán végül megpróbálkozott a manőverrel, ám azt csak kanyarlevágással tudta befejezni, ami miatt később áthajtásos büntetést kapott.

Button elmondta, a rajt óriási hatással volt az egész verseny alakulására.

„Rendben volt a rajt, viszont meglepődtem, amikor megláttam belül Petrovot” – mondta Button.

„Szélesen kellett vennem a kanyart, aztán pedig beszorultam Massa mögé. És ez volt a legrosszabb momentuma a versenynek, mert lassú volt és ő az a versenyző, akit a legnehezebb megelőzni.”

„Remekül blokkolt, de ez rendkívüli módon visszalassított minket. Aztán megpróbáltam megelőzni őt, azt hiszem a 11-es vagy 12-es fordulóban, és elég mélyen érkezett meg a kanyarba. Kívülre tolt. Nem tudtam bevenni a kanyart, szóval levágtam. Előtte voltam a kanyar előtt, aztán pedig nem tudtam, mit tegyek.”

„A csapat azt mondta, maradjak, ahol vagyok, meglátjuk, mit mondanak a stewardok, de amint a Ferrari látta, mi történt, azonnal kihívták Massát és ezután megkaptam az áthajtásos büntetést.”

„Nem tudom, hogy ez szándékos volt-e vagy sem, de megbüntettek, ami után végül is a saját versenyemet futottam. Elég szórakoztató volt, de hátul lenni elég frusztráló, mert a tempó jobb volt ennél.”

Button hozzátette, nagyon elégedett a McLaren által mutatott fejlődéssel, és kiemelte csapattársa, Lewis Hamilton teljesítményét, aki a red bullos Sebastian Vettel mögött a második helyen fejezte be a szezonnyitót.

„Bárcsak kihoztam volna a legjobbat belőle, de Lewis remek munkát végzett ma. Mindazonáltal nem volt tökéletes versenye, mert volt némi sérülés az autó padlólemezén. A Red Bullok tempója nagyon jó, de jó volt látni, hogy tartani tudta őket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS