Button: Még hónapokig dominálhat a Mercedes - F1VILÁG.HU

Button: Még hónapokig dominálhat a Mercedes

HIRDETÉS

Még hónapokig domináns formát nyújthat a Forma-1-ben a Mercedes alakulata – legalábbis ettől tart Jenson Button, a McLaren világbajnok versenyzője.


Még hónapokig domináns formát nyújthat a Forma-1-ben a Mercedes alakulata – legalábbis ettől tart Jenson Button, a McLaren világbajnok versenyzője.

Nico Rosberg és Lewis Hamilton megnyerték a szezon első négy futamát, míg a McLaren ugyan jól kezdte a szezont, ám versenyzői az elmúlt időszakban nem tudtak nagyot alakítani a versenypályán.

A legutóbbi, kínai versenyen Jenson Button körhátrányban ért célba Lewis Hamilton mögött, véleménye szerint pedig nyárig nemigen lesz olyan csapat, mely képes lesz jelentősen csökkenteni lemaradását a németekkel szemben.

„Igen, így gondolom” – fogalmazott a brit arra a kérdésre, hogy leghamarabb csak a bajnokság második felében lehet-e majd megfogni a Mercedest.

„Folyamatosan kísérletezünk új fejlesztésekkel, vannak komolyabb is, de azt hiszem, elég nagy feladat lenne bármely csapat számára, hogy egy másodpercet javuljon a következő versenyeken. És a Mercedes sem fog egyhelyben állni.”

„Nagyon nehéz lesz tehát, és muszáj reálisan látnunk a dolgokat.”

„Lehetnek olyanok, akik valamiért túlteljesítenek majd, és két-három versenyen belül akár harcban is lehetünk a Mercedesszel, de szerintem elég lenyűgöző teljesítmény volna egy csapattól, ha ezt meg tudná tenni.”

A McLaren MP4-29-es versenygépe jelenleg a leszorítóerő hiányával küszködik.

„Mérföldekkel le vagyunk maradva a Mercedestől, de elég szoros csoportban vagyunk másik öt csapattal” – mondta Button.

Hirdetés

„Nem aggódunk a szezon későbbi fele miatt. Úgy érezzük, képesek vagyunk arra, hogy gyorsabban fejlesszük, mint a legtöbb rivális alakulat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!