Friss hírek

Button még nem gondol a bajnoki címre

Jenson Button továbbra is keményen fog támadni és a győzelmekre fog hajtani, ugyanis elmondása szerint még túl korai lenne a bajnoki címre gondolnia, bár igen jelentős előnyre tett szert az első négy versenyen.

Jenson Button továbbra is keményen fog támadni és a győzelmekre fog hajtani, ugyanis elmondása szerint még túl korai lenne a bajnoki címre gondolnia, bár igen jelentős előnyre tett szert az első négy versenyen.

A Brawn GP brit pilótája fantasztikusan kezdte az idei évet, és az első négy versenyből hármat megnyert, mellyel magabiztosan vezeti a bajnokságot, és minden esélye megvan arra, hogy bezsebelje első vb-címét az F1-ben.

Button azonban elmondta, egyelőre még nem szalad ennyire előre, elsődleges célja továbbra is az lesz, hogy futamokat nyerjen, nem pedig az, hogy a biztos pontszerzésre hajtson, már a bajnoki címre gondolva.

“Agresszívnek kell maradnod a szezon ezen szakaszában” – mondta Button a hétvégi futamnak helyet adó Barcelonában. “Talán rosszul is elsülhet a dolog, de továbbra is agresszívnek kell lenned, mert ha már most visszaveszel a tempóból, és csakis a pontszerzésre hajtasz, esélyed sem lesz a szezon végén.”

“Minden egyes versenyen, amelyre kihajtasz, a győzelemért kell harcolnod. Ha ezt nem így tettem volna Bahreinben, akkor még a második vagy a harmadik helyre sem lettem volna jó.”

Button jelenleg 12 ponttal előzi meg saját csapattársát, Rubens Barrichellót, és vezeti magabiztosan a bajnokságot, de tisztában van azzal, hogy ez a helyzet bármikor megváltozhat, elég egyetlen kiesés, és előnye szinte teljesen lenullázódhat.

“Elég egyetlen megbízhatósági probléma, és máris tíz pontot vesztesz, amivel az előnyöm egyik pillanatról a másikra két pontra apadhat” – magyarázta. “Nagyon gyorsan megváltozhat a helyzet. Számtalanszor láthattunk már ilyet, különösen Michael (Schumacher), és Fernando (Alonso) között 2006-ban, mikor mindketten motorproblémákkal küszködtek a bajnokság végén, és az komoly csapás volt számukra.”

“Fontos, hogy megbízható legyél, ám én úgy gondolom, hogy igenis agresszívnek kell lenned a szezon korai szakaszában, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsd. Nem hajthatsz a második vagy a harmadik helyre. Ehhez még nincs elég előnyöd.”

Mivel kiválóan kezdte az idei évet, a Brawn GP-nek nem kellett kapkodnia az újítások mielőbbi bevetésével, így Button szerint azok a fejlesztések, amikkel a hétvégi Spanyol Nagydíjra érkeznek, nem fognak csalódást okozni számukra.

“Úgy gondolom, hogy a mi fejlesztési programunk egy kicsivel szabályozottabb, mint a többieké, akiknek már az első versenytől fogva a felzárkózáson kellett dolgozniuk, így minden erejükkel azon kellett lenniük, hogy minél előbb pályára vihessék újításaikat” – magyarázta a listavezető.

“Mivel az első versenyeken kiválóan teljesítettünk, nyugodtan dolgozhattunk azokon az elemeken, amiket eredetileg is Barcelonában akartunk először bevetni, miközben a többieknek változtatniuk kellett eredeti programjukon.”

“Ha megnézzük a McLaren egyes futamokon mutatott teljesítményét, akkor láthatjuk, hogy az más és más. Minden fordulóban új elemek kerültek az autójukra, és ezért van az, hogy közelebb kerültek hozzánk. Azonban nem aggódom, mert a hétvégén egy nagyobb aerodinamikai csomaggal gördülünk majd pályára, míg a McLarennek nem lesznek olyan komoly újításai itt, ez a különbség.”

“Azonban ilyen helyzetben így kellett eljárniuk, mivel minél előbb fel kellett zárkózniuk. Mindent, amit kipróbáltak a szélcsatornában, azonnal fel kellett tenniük az autóikra. Ugyanez a helyzet a Ferrarival, és a többi élcsapattal, amely nem elég versenyképes.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!