Button megelégszik egy vb-címmel

Jenson Button úgy nyilatkozott, megelégszik egyetlen világbajnoki címmel visszavonulása előtt – a brit pilóta már 2009-ben elérte célját a Forma-1-ben.


Jenson Button úgy nyilatkozott, megelégszik egyetlen világbajnoki címmel visszavonulása előtt – a brit pilóta már 2009-ben elérte célját a Forma-1-ben.

Button kihagyja a 2017-es szezont, a brit ugyanis úgy döntött, szeretne egy évet pihenni, amikor nem kell utaznia a mezőnnyel.

„Szeretnék egy évet, amit nem a Forma-1 határoz meg. Több időt szeretnék tölteni a barátaimmal, a családommal, többször szeretnék olyan dolgokat csinálni, amit szeretek, mint például a triatlon” – nyilatkozta Button.

„Egy verseny után felépülés vagy felkészülés következik, szóval valami másra lesz szükségem jövőre.”

Button úgy gondolja, az ő „szabadsága” inkább Alain Prostéhoz, mint Mika Häkkinenéhez lesz majd hasonlítható, a finn versenyző ugyanis amikor úgy döntött, hogy egy évet pihen, már nem tért vissza a Forma-1-be – Prost azonban visszatérése után világbajnoki címet szerzett.

Button elmondta, természetesen örülne, ha 2018-tól újra a világbajnoki címért harcolhatna, azonban megelégszik a 2009-ben megnyert trófeájával is.

„Gyermekként az volt az álmom, hogy nyerjek egy világbajnoki címet a Forma-1-ben. Elértem a célom. Hogy szeretnék-e nyerni még? Persze! De hogy csalódottan vonulnék-e vissza, ha nem? Nem.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!