Button: Mi lehetünk a Mercedes legyőzői

A Forma-1 2009-es világbajnoka, Jenson Button úgy vélekedik, hosszú távon csapatának, a McLarennek van a legjobb esélye arra, hogy megtörje a Mercedes egyeduralmát.


A Forma-1 2009-es világbajnoka, Jenson Button úgy vélekedik, hosszú távon csapatának, a McLarennek van a legjobb esélye arra, hogy megtörje a Mercedes egyeduralmát.

A patinás angol istálló számára kiábrándítóan indult a 2015-ös idény, a Fernando Alonso helyére beugró Kevin Magnussen műszaki hiba miatt el sem tudott indulni az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, Jenson Button pedig csak a tizenegyedik helyen zárt.

Button azonban nem lógatja az orrát, elmondása szerint ugyanis hosszú távon igencsak jók a McLaren kilátásai.

„Nagy jövő várhat ránk” – mondta az angol pilóta.

„Ez az, amire szükségünk van a sportban – valakire, aki kihívja a Mercedeseket, akik most elöl vannak. Tényleg azt gondolom, hogy ez az a csapat, amely képes lehet rá.”

„Tudom, hogy momentán nagyon távol állunk ettől, de mindig is tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz.”

Bizony a McLarenre rengeteg tennivaló vár, Button legjobb ideje ugyanis a melbourne-i időmérő első szakaszában 4,5 másodperccel maradt el a később a pole-t megszerző Lewis Hamilton Q2 elején futott idejétől, amikor is a pályakörülmények még nem voltak jelentősen jobbak.

A McLaren motorpartnere, a Honda komoly fejlesztéseket készül felvonultatni az évad előrehaladtával, Button pedig azt mondja, a karosszériát tekintve is rengeteg a potenciál az MP4-30-asban.

„Ez az autó teljesen más, mint azok, amelyeket korábban vezettem, és McLaren logó diszelgett rajtuk. Aerodinamika, valamint a tervezési filozófia tekintetében ez egy teljesen más autó. Ez pedig a jövőre nézve egy nagyon fontos autó a McLaren és a Honda számára a követendő irány vonatkozásában.”

Button szerint sokkal jobb a helyzet, mint 2014-ben, amikor is az autó alapjai sem voltak éppen rendben.

„Amikor jók az alapok, az jelentős különbség. A tavalyi autóból például sikerült kihoznunk egy jó kört, de a versenyeken nehéz dolgunk volt vele, mert a kanyarokban tolta az orrát. Nem lehet jól eltalálni a csúcspontokat, szóval aerodinamikai működés tekintetében elég rossz volt.”

„Ez viszont más. Nagyon tiszta, és lehet építeni rá. Idén komoly fejlődést láthatnak majd tőlünk, de arra azért senki ne számítson, hogy a következő versenyre két másodpercet javulunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!